V marcu je moralo Doživljajsko igrišče zaradi pomanjkanja sredstev za dva tedna zapreti svoja vrata, pri čemer je izgubilo tudi nekaj sodelavcev. Kljub temu so si prostovoljci v Doživljajskem igrišču in njegovi uporabniki želeli, da se njegova zgodba in poslanstvo nadaljujeta. Na družbenih omrežjih so zaprosili za denarne donacije in doživeli velik uspeh. Med drugim so k donacijam prispevala tudi okoliška podjetja in projekti Mestne občine Maribor, ki so poskrbela za kritje stroškov za skrb živali in rastlin Doživljajskega igrišča ter svetovanja za družine in mladino.

Delovanje z donacijami

Govorili smo z vodjo Zavoda Igrišče Maribor Nino Kraševec, ki pravi, da Doživljajsko igrišče še danes deluje v okrnjeni zasedbi prostovoljcev in po skrajšanem delovnem času. Odprto je 3-krat tedensko ob enakem času, ki so ga bili otroci prej vajeni.

[[image_1_article_67614]]

Donacij naj bi bilo dovolj za izvedbo programa med poletnimi počitnicami, v jesenskem času pa upajo na ponoven uspeh pri akciji zbiranja donacij. Za naslednje leto pa Doživljajsko igrišče načrtuje delovanje z javnimi sredstvi, pri čemer vodja Zavoda Igrišče Maribor upa, da Doživljajskemu igrišču nikoli več ne bo treba zapreti svojih vrat.

Trenutno dogajanje

Kljub okrnjeni zasedbi prostovoljcev in skrajšanemu delovnemu času Doživljajskega igrišča je program za otroke pester in zabaven, saj so na voljo pravljični večeri, skrb za živali in rastline ter druženja z igrami za otroke.

Sogovornica pa tudi poziva vse dijake in študente, ki bi si želeli igrivega preživljanja prostega časa v naravi, naj postanejo prostovoljci in s tem pomagajo mnogim otrokom v Doživljajskem igrišču.