Potrebe po novem javnem kopališču ali rekreativnem kompleksu v našem mestu zagotovo so.

Mariborčani se lahko te dni ohladijo na javnem kopališču Mariborski otok, če bodo ideje Mestne četrti Pobrežje realizirane, pa lahko v prihodnosti v mestu pričakujemo novo kopališče. Na območju Pobrežja imajo namreč Terme Maribor tri vrtine, ena od njih trenutno ni aktivna. Gre za vrtino, ki je na vzhodnem delu Pobrežja in meji na Brezje, tik ob gramoznici.

Govorili smo s predsednikom sveta MČ Pobrežje Marjanom Volavškom, ki nam je povedal, da so v preteklosti Terme Maribor že kontaktirali in se z njimi dvakrat sestali. Žal z njihove strani ni bilo interesa, da bi izgradili kopališče, niso pa zavrnili možnosti sodelovanja pri omenjenem projektu. Potrebe po novem javnem kopališču ali rekreativnem kompleksu v našem mestu zagotovo so.

Ne gre za večje posege v naravo

»Novemu vodstvu bomo ponovno predstavili idejo o vzpostavitvi kopališča. V zadnjih letih, odkar je nastala sama ideja, se žal ni spremenilo nič. V mislih smo imeli tudi kakšen dogovor s Petrolom, a najprej se je potrebno sestati in dogovoriti s trenutnim vodstvom občine, da vidimo kakšen je njihov interes in kakšni so njihovi predlogi kako bi lahko pričeli s tem projektom,« še pove Volavšek, ki želi, da bi bila ideja v prihodnosti podprta. Meni namreč, da bi občani zadevo zagotovo dobro sprejeli: »To bi bilo zagotovo koristno za ljudi, poleg tega pa ne bi šlo za večje posege v naravo. Lahko bi uredili kakšne glamping hišice ali kaj takšnega, kar bi se zagotovo zlilo z naravo. Škoda bi bilo, da ne izkoristimo dane možnosti, vode in območja obdanega z gozdovi.«