Preverili smo kako te težke dni preživljajo znani in kaj nam sporočajo? Tokrat je z nami Mariborčanka Kim Begovič.

Preverjamo kako težke dni preživljajo znani in kaj nam sporočajo?

Tokrat smo govorili s pevko Kim Begovič. Z njeno družino so se odločili za samoizolacijo že pred dnevi. Ven se Kim odpravi le s psičkama, na domače dvorišče. Ko se vrne iz sprehoda vedno poskrbi za čistočo njunih tačk. Prenehala je uporabljati dvigalo, tako se raje sprehodi po stopnicah., čeprav živijo v petem nadstropju.

Kim priznava, da je osebno precej prestrašena

»Že ko je koronavirus izbruhnil drugje po svetu, sem se prestrašila in priznam, da sem tedaj, ko so v Sloveniji potrdili prvi primer, začela s paniko.« Sama sicer že nasploh precej skrbi za čistočo in higieno, razkužilo je že od nekdaj eden izmed izdelkov, ki ne manjka v njeni torbici. Poleg tega v torbici vedno nosi še robčke in prenosno zobno ščetko.

»Morem pohvaliti našega župana Saša Arsenoviča, ki je tako hitro odreagiral in pred vsemi zaprl gostilne. Nasploh se mi zdi, da je hitro sprejemal ukrepe. Še vedno pa ne razumem ljudi, ki kljub vsem navodilom in ukrepom veselo hodijo okoli in ogrožajo ne le sebe, temveč tudi druge. Upam, da bodo takšni kazensko odgovarjali,« je dejala in dodala, da bodo dom zapustili le v primeru nujnih opravkov, seveda pa se bodo posluževali sprehodov v naravi daleč stran od vsega.

Ko se je opravila po nuje nakup si je nadela rokavice, maske in spela lase v čop. Površine in izdelke, ki jih pogosto uporabljajo, redno razkužujejo.  Zadnje dni sicer preživlja tako, da gleda serije, telovadi in si prebere kakšno knjigo. »Probam se prehranjevati čim bolj zdravo, jem veliko vitaminov, te lepe sočne dni pa preživljam tudi na balkonu, na svežem zraku.«