Kako pogosto perete svoje brisače, vsakih nekaj dni? Enkrat tedensko? Enkrat mesečno? Redkeje? No, Rhiannon Jones, notranja oblikovalka in vodja blagovne znamke ''Piglet in bed'', je za Mirror razkrila, da bi morali brisače prati pogosteje, kot si mislite. Pravi, da bi morali brisače za umivanje telesa uporabite le tri do štirikrat, preden jo umijete. Brisačo za obraz pa bi morali zamenjati že po eni ali dveh uporabah.

In to potrjuje tudi Polja Petrova, strokovnjakinja za čiščenje pri Fantastic Services, ki je za medij dejala: »Na brisačah se nahajajo različne vrste bakterij, ker so pogosto uporabljene in so izpostavljene vlagi in stiku s človeško kožo«. 

Nekaj nasvetov za pranje brisač

Rhiannon Jones je za medij delila tudi nekaj svojih nasvetov in trikov za pranje brisač:

Izogibajte se belilu in mehčalcem

Izogibajte se uporabi agresivnih kemikalij, kot je belilo na osnovi klora, saj lahko vpliva na kakovost in barvo vaših brisač. Uporaba mehčalca prekrije vlakna z ostanki, kar lahko ovira vpojnost vode. 

Perite brisače ločeno od oblačil

Pranje brisač z oblačili lahko prenese veliko bakterij med posameznimi izdelki v pralnem ciklu. Pranje brisač v ločenem pranju jim omogoči lažje sušenje, saj se vlažne brisače običajno sušijo počasneje kot oblačila.

Preden jih daste v sušilec, iz brisač iztresite odvečno vodo

Preden jih date v sušilec, se prepričajte, da iz brisač iztresete odvečno vodo, saj bo to pomagalo pri puhanju materiala in jih ohranilo vpojne. Ne puščajte mokrih brisač predolgo v pralnem stroju, saj lahko zaradi tega nastane neprijeten zatohli vonj.