V Mariboru nekaj ur brezplačnih vadb, ki se bodo odvijale kar v samem središču Maribora, primerne pa so za vse – tako za tiste, ki se z vadbo že ukvarjate, kot za tiste, ki bi se z aktualnimi vodenimi vadbami šele želeli spoznati.

Naslednjo nedeljo, 15. septembra se Mariboru obeta zanimiv dogodek, ki je sicer že drugi po vrsti (lani se je dogodek zgodil kot del Evropskega mesta športa). Gre za popolnoma brezplačen dogodek, kjer mednarodno priznani strokovnjaki iz Slovenije in tujine vodijo 4 različne, trenutno popularne vadbene zvrsti.

BODIFIT® Švic fest se bo zgodil na osrednjem mariborskem trgu – Trge Leona Štuklja v nedeljo, 15. septembra od 9. do 13. ure in je brezplačen za vse, le prijaviti se je treba preko spletne strani.

Po lanskem zelo dobrem odzivu so se dogodek odločili ponoviti tudi letos »Čeprav so v tujini tovrstni dogodki v mestnih središčih že stalnica in ljudje se jih radi udeležujejo nas je skrbelo, kako bo to pri nas, saj je to vsekakor novost. A se je izkazalo, da je bil strah odveč in prepričan sem, da bomo tudi letos preživeli lepo športno dopoldne v središču Maribora,« je povedal Marko Geršak,  predsednik Bodifit društva.

Vadba za vsakogar

Organizatorji pripravljajo 4 različne vadbe, ki se bodo na Trgu Leona Štuklja odvile med 9. in 13. uro. Gre za vodene vadbe, ki so trenutno v trendu v fitnes industriji, vodili jih bodo pa BODIFIT strokovnjaki ter gosta iz Avstrije in Velike Britanije.

Sam program dogodka temelji na BODIFIT programih, katerih idejni vodja je Marko Geršak- trener, predavatelj ter mednarodno priznan strokovnjak iz področja fitnesa, vodenih vadb in pilatesa. Velja poudariti, da bo eno izmed vadb izvedel tudi mednarodni strokovnjak iz Velike Britanije – Michael King, katerega licenčne programe učijo v več kot 40 državah vsega sveta, njemu ob boku pa tudi Teddy Otieno iz Kenije, seveda s slovenskimi kolegi. Na dogodku pričakujemo kar nekaj aktivnih ljudi iz drugih koncev Slovenije, katerim je skupni moto – uravnotežen način življenja.

Program dogodka je naslednji:
9.00 MK PILATES (Michael King)
10.00 POWER JUSTFIT (BODIFIT team)
11.00 BURN BOOTCAMP (Teddy Otieno)
12.00 FUSION BALANCE (Marko Geršak in team)
Dogodek je popolnoma brezplačen, potrebna je le predhodna prijava preko spletne strani www.bodifit.net, s seboj pa potrebujete zgolj športna oblačila, vodo in brisačo.