V svetu, kjer so Rex, Bella in Sky med najpogostejšimi pasjimi imeni, si gotovo želite, da bi vaš štirinožni prijatelj izstopal iz množice. Z izbiro kreativnega in edinstvenega imena mu boste dali pečat individualnosti in poskrbeli, da se bo vedno odzval na svoj klic.

Če prav v tem času svojo družino dopolnjujete z novo kosmato kepico ter ste še v procesu izbire imena, vam lahko nekaj navdiha ponudi naš seznam unikatnih, kreativnih pasjih imen. Katero vas najbolj prepriča?

Imena iz mitologije

Svet mitologije je poln bogov, boginj in junakov, ki so lahko navdih za močna in edinstvena imena. Iz grške mitologije lahko izberete imena kot so Arkan, Fenris, Hermes, Odin, Perun, Thor, Veles ali Zeus. Na seznamu se najdejo še Ares, Horus, Loki, Mithra ali Ra, pasje samičke pa lahko poimenujete z mitološkimi imeni, med katerimi izstopajo Danu, Freya, Hathor, Hel, Kali ali Aurora.

Svet narave in znanosti

Si želite bolj umirjenega imena? Poiščite svoj navdih v svetu narave in znanosti ter svojega kosmatinca poimenujte z imeni: Atom, Galaksija, Newton, Proton,, Komet, Mars ali Pluto(n) …

Ne glede na ime – naj bo še tako klasično ali kreativno – možnost sklenitve zavarovanja Naše tačke v Zavarovalnici Sava ponujajo prav vsakomur. Zavarovanje Naše tačke namreč omogoča, da zavarujete prav vse svoje kosmate prijatelje – tako rodovniške pasme, križane in mešance od njihovega 3. meseca do 12. leta starosti, zavarujete pa lahko tudi zavetiščne živali in t. i. nevarne pasme.

Iz popularne kulture in sveta znanih:

Če ste ljubitelj filmov, knjig ali zgodovinskih osebnosti, lahko po imenu svojega idola poimenujete tudi svojega psa. Imena kot so Frodo (Gospodar prstanov), Dobby (Harry Potter), Frida (po Fridi Kahlo), Einstein, Pippi (po Piki Nogavički), Atticus (Ubiti oponašalca), Bilbo (Hobit), Yoda (Vojna zvezd), Bolt (Bolt), Nemo (Iskanje Nema) ali Sherlock so lahko zabaven način, da pokažete svojo strast do določene teme – le predstavljajte si poglede, ko svojega simpatičnega terierja na ulici pokličete z imenom Sherlock.

Ustvarite ime iz svojih hobijev

Zakaj ne bi združili svoje ljubezni do psa s svojimi hobiji? Imena kot so Piknik, Ritem, Zvezda, Čili ali Poper so lahko simpatična in izvirna izbira.

Kako sploh izbrati ime za našega pasjega ljubljenčka?

Ključno je, da izberete ime, ki je lahko izgovorljivo in se ga bo kosmatinec z lahkoto naučil, hkrati pa naj bo ime primerno pasji pasmi in karakterju.

Pomembno je tudi, izberete ime, ki nikakor ni podobno ukazom, ki jih boste uporabljati, torej še posebej ne ukazoma »Pridi« in »Sedi«.

Zakaj sploh izbrati unikatno in kreativno ime?

V Sloveniji so med najpogostejšimi pasjimi imeni še vedno klasična imena kot so Rex, Bobi, Medo, Pika, Luna, Sky, Bella, Jack in Max, zato je vsako bolj kreativno ime prava osvežitev, s katero lahko vaš kosmatinec izstopi iz množice.

Ime je le prvi korak

Ko izberete ime za novega živalskega člana svoje družine, pa vam na srce toplo polagamo, da napravite še en korak – sklenete zavarovanje Naše tačke, ki ga kot prvo tovrstno zavarovanje za hišne ljubljenčke z možnostjo sklenitve asistence ponujajo v Zavarovalnici Sava.

Zavarovanje Naše tačke krije vse potrebne veterinarske stroške do poljubno izbrane zavarovalne vsote, ki nastanejo zaradi bolezni ali nezgode, pojasnjujejo v Zavarovalnici Sava, kjer so zavarovalni produkt v takšnih obliki zasnovali kot prvi v Sloveniji.

Samo zavarovanje je razdeljeno v pet sklopov – enega osnovnega ter štiri dodatne. Svoje domače prijatelje lahko tako zavarujete za primer pogina ali evtanazije zaradi nezgode, za zdravljenje zaradi nezgode ali bolezni, za osebno odgovornost ter pravno zaščito, hkrati pa se lahko odločite tudi za asistenco Naše tačke.