Eden najpomembnejših astroloških dogodkov je retrogradni Merkur. Ta kozmični dogodek bo trajal približno tri tedne in pol (od 1. do 25. aprila), kar bo povzročilo težave pri komunikaciji, nesreče pri potovanju in tehnološke težave. Gre za prvo popolno retrogradnost Merkurja v letu 2024.

Ste že bolj utrujeni in dezorientirani?

Retrogradni Merkur predstavlja obdobje, ko se Merkur na nebu navidezno giblje nazaj, čeprav je v resnici le upočasnjen v primerjavi s hitrostjo, s katero se premika Zemlja. Običajno se Merkur giblje hitreje od Zemlje, vendar se trikrat ali štirikrat na leto planet giblje počasneje od našega. To ustvari optično iluzijo, v kateri mislimo, da se premika nazaj ali v nasprotnem vrtenju, vendar ni tako. Ko se to zgodi, lahko sodeč po astrologih čutimo vpliv na naša življenja zaradi položaja Merkurja v sončnem sistemu.

Če se že počutite bolj utrujeni in dezorientirani kot običajno - kot da preprosto ne razmišljate pravilno - obstaja velika verjetnost, da lahko za to krivite retrogradni Merkur. Ko se planet komunikacije in kognitivnih funkcij 'vrti nazaj', lahko povzroči, da morajo vaši možgani delati dvakrat več, da lahko delujejo.

Kaj pomeni začetek retrogradnega Merkurja ravno na prvi april?

Tokrat se retrogradnost začne v znamenju ovna – kardinalnem ognjenem znamenju, ki je povezano s pogumom, neodvisnostjo, svobodo samouveljavljanja in drznimi novimi začetki – zato bo stanje še posebej kaotično. Vse se bo zdelo še posebej intenzivno. Morda se boste prisiljeni soočiti s težavami, povezanimi z vašim egom, vašimi osebnimi odnosi, komunikacijskimi sposobnostmi in sposobnostjo kritičnega razmišljanja.

Ključnega pomena je, da se izogibate impulzivnim odločitvam ali prehitrim sklepanjem. Preden se odzovete, zberite vse potrebne informacije.

Retrogradni Merkur se uradno začne na prvi april. Pomembno je, da ste pri potegavščinah previdni, saj lahko hitro gredo narobe in povzročijo, da se ljudje razburijo ali razjezijo. Poleg tega se lahko zgodijo nesreče, če gredo ljudje predaleč in lahko povzročijo škodo sebi ali drugim. 

4 horoskopska znamenja, na katera bo retrogradni Merkur v letu 2024 najbolj vplival

Kozorog

Vse vaše trdo delo v zadnjih mesecih (celo letih!) bo začelo prinašati rezultate. Končno boste lahko dokazali skeptikom, da so se o vas motili. Vendar si zapomnite, da retrogradni Merkur ne daje velike in drzne energije. Svoje blagoslove razkriva skozi skrite poti in tiha spoznanja. Zato izkoristite skromne zmage, sej bo ena vodila do druge in tretje.

Oven

Bodite še posebej previdni pri svojih mislih in idejah v času retrogradnega Merkurja v vašem znamenju. Mešanica različnih energij vas lahko zmede. Toda dokler boste držali glavo navzgor in ostali pozorni, boste lahko ukrepali, ko boste morali, in se umaknili, ko ne bi smeli.

Tisti med vami, ki imate toksične prijatelje ali znance v svojih družbenih krogih, se jim morate nujno izogniti, saj ste morda običajno dovolj močni, da se ubranite njihovega strupa, toda ta retrogradna sezona jim bo olajšala, da vas bodo razburili in zabodli vaše šibke točke.

Rak

Bodite pripravljeni na izjemen mesec, saj bo ta retrogradni Merkur odklenil nekaj resnično močnega v vas. Ne boste razumeli, kako se to dogaja, a vaše izkušnje vam bodo pokazale, da magija resnično obstaja in lahko teče skozi vas.

Nekateri bodo to doživeli v obliki povečane ustvarjalnosti in navdiha. Ideje, ki izhajajo iz vas, bodo presenetile celo vas. Če se teh pojavov ne boste zavedali, boste imeli prijeten mesec in boste iz retrogradnosti prišli z boljšo samopodobo in zaupanjem v svoje sposobnosti. Pazite le, da ste vi tisti, ki pišete svojo usodo in ne nekdo drug.

Škorpijon

Ugotovili boste, da vas vedno bolj skrbi nekaj, kar vpliva na veliko ljudi hkrati, pa naj bodo to podnebne spremembe, zdravstvena epidemija, brezdomstvo ali celo zapuščeni otroci. Poskusite se osredotočiti na to, kar se vas najbolj dotika na osebni ravni, da se ne boste preveč naprezali 'na vse strani'.

Ta retrogradni Merkur bo izvabil vašo bojevito plat v prizadevanju, da naredite nekaj resnično izjemnega in spodbudnega. Nekateri boste to morda celo spremenili v vseživljenjsko iskanje, čeprav to ne bo veljalo za vse. Če se med tem poskusom kdaj počutite preobremenjeni, mirno sedite in samo dihajte. Dovolite si začutiti svoja čustva, ker je vaša moč tam. Vedeli boste, kaj storiti naprej.