Naše malo mesto skriva zgodbe zelo uspešnih posameznikov, ki so s trdim in prizadevnim delom oblikovali svojo poklicno pot ter zasloveli. Eden od takih je tudi športni in prehranski strokovnjak Vitja Sikošek, ki skrbi za samozavest, lepo oblikovano telo in zdravje številnih Mariborčanov kot tudi Slovencev in uspešnih posameznikov iz tujine. Kdo je Vitja Sikošek in zakaj je tako poseben?

Tokrat smo se podali k enemu od bolj poznanih Mariborčanov, ki slovi predvsem po svoji nadvse uspešni poslovni poti. Vitja Sikošek je namreč prehranski in športni strokovnjak, ki je s svojim strokovnim pristopom samozavest, lepo telo in boljše zdravje prinesel že mnogim. Kdo pravzaprav je Vitja Sikošek?

Kako se je začela tvoja poklicna ali bolje rečeno kar poklicna pot?

»Moja življenjska pot se je začela tako, da sem nekje na začetku srednje šole začel zanimati za fitnes prehrano in treninge. Nato sem začel hoditi na fitnes in sčasoma je ta moj hobi postal moje delo. Začel sem delati na fitnesu, nekaj let preko študenta, takrat sem začel tudi prvič delat s strankami. Nato pa sem pred 15 leti začel prvič z individualnimi posveti in treningi, potem sem se temu tudi profesionalno posvetil. Sedaj že več kot 10 let obstaja trgovina Vitja.si. Imam licence, ki jih vedno obnavljam, hodim na različna predavanja in seminarje v Ameriko in Anglijo,« pove Vitja in poudari: »Moje delo je moja strast in moj hobi, menim, da je to nekaj najlepšega kar lahko narediš.«

Koliko časa se že ukvarjaš s prehrano, treniranjem?

»S tem se ukvarjam 27 let, profesionalno pa bi lahko rekli 10 do 15 let.«

Kaj vse strankam ponujaš?

»Strankam ponujam v bistvu s pomočjo Biosignature modulacije in znanja s funkcionalne medicine, da jim z zelo natančnimi meritvami, ki jih opravim na desetinko milimetra natančno s kaliperom po telesu. Povem točno, koliko ima maščobe, kako je porazdeljena, koliko ima puste mase, ugotovim neravnovesja. Iz tega se ugotovi, da so različni tipi človeka,« pojasnjuje Vitja: »Za vsak posamezen tip je potrebno drugače potrebno pristopiti k prehrani in načinu aktivnosti treninga. In ko to naredimo tako individualizirano v rekordnem času dosežemo izjemne rezultate, seveda tudi zelo pogosto pregledamo krvne analize, tako da zoptimiziramo krvno sliko to doprinese k temu, da je počutje, izgled, forma super top in to si tudi večina, ki pride k meni.

Klikni sliko, izkoristi 20 % popust s kodo Maribor 24 in naroči!

Si strokovnjak na področju Biosignature modulacije – kaj to sploh je?

»Biosignature modulacija je metoda s katero na desetinko milimetra natančno izmerim debelino kožne gube na dvanajstih mestih po telesu in iz teh meritev lahko zelo natančno ugotovim, kolikšen je delež maščobe po telesu, kako je prerazporejena, koliko je puste mase in kakšno je razmerje med pusto maso in maščobo ter kakšen tip človeka je, se pravi iz teh razmerij: med meritvami ali je to tip, ki ima težave z regulacijo sladkorja, ali presnovo estrogenov, izločanja strupov iz telesa itd,..« razloži Vitja Sikošek.

»Na podlagi tega tipa in meritev lahko zelo natančno naredim plan prehranjevanja in aktivnosti, da v najkrajšem možnem času posameznik doseže odlične rezultate na področju počutja, izgleda, zdravja, forme. Obenem se Biosignature modulacija dopolnjuje s funkcionalno medicino. Na podlagi tega pride pomemben del, torej dodajanje pravih prehranskih dopolnil, ki so pika na i in ker vemo, kaj komu ustreza, pride do pravih rezultatov,« še doda.

PREMIUM PRO FLORA vsebuje kar 31 milijard živih organizmov na kapsulo, ki se uspešno prebijejo do vašega črevesja ter prinesejo konec napihnjenosti in drugih prebavnih težav. Posebnost PREMIUM PRO FLORE je, da vsebuje organizme, ki so v našem prebavnem traktu tudi sicer naravno prisotni, zato uživanje teh probiotikov ne bo le še ena »umetnija«. Skupaj z Vitjem pa smo za zveste bralce našega medijskega portala Maribor24.si pripravili mamljivo ponudbo – s kodo Maribor24 lahko namreč dobite probiotike Premium Pro Flora kar 20 % ceneje. Za naročila lahko kliknete tukaj.

Sloviš tudi v mednarodnih vodah, hvalijo te celo tuji športniki. S kom vse sodeluješ?

»Sodelujem z rekreativci, športniki, aktualnimi profesionalnimi športniki, seniorji, juniorji, poslovneži. Nekaj znanih s katerimi sem sodeloval oziroma sodelujem so Miloš Stevanović, znan iz resničnostnega šova Bar, Boštjan Bračič pevec, profesionalna športnika Jasmin Handanović, Matko Bradovič, Rok Sirk, perspektivna mlada smučarka Žana Tancer, Rok Možič perspektiven odbojkaš …« pove Vitja, ki je v preteklosti sodeloval tudi z vrhunskimi športniki vsega sveta, poznan pa je tudi med poslovneži.

Pri delu te neomajno, tudi poslovno podpira tvoja partnerka. Kako usklajujeta družinsko življenje in kariero? Je tudi Marjana iz podobnih “športnih, prehranskih vod” kot ti?

»Pri delu me moja žena Marjana neomajno podpira, mi zelo pomaga, saj pozna veliko o prehrani in treningih in mi tako priskoči na pomoč. Prav tako mi pomaga pri oblikovanju vsebin na spletnih strani, tukaj je v ozadju tudi veliko formalnega dela in papirologije. Iz tega je nastalo družinsko podjetje tako, da vsi sodelujemo pri tem,« pojasni Vitja.

Kaj ti je pri tvojem delu najpomembnejše?

»Pri mojem delu je najpomembnejše, da so stranke s katerimi sodelujem zadovoljne in da so one tiste, ki pokažejo moje dobro delo z doseganjem rezultatov, ki so si jih želeli. Pomembno mi je tudi to, da lahko na lastne oči preverim kaj ponujam strankam, prav tako preverim certifikate in tako stojim za tem 100 %.«

Pa morda kaka službena anekdota?

»Zgodilo se je veliko anekdot. Še posebej se pa spomnim, ko sva z enim gospodom naredila plan prehranjevanja. Vključila sva nekaj zdravih maščob, rekla sva, da bo pojedel določeno količino mandljev. In ker gospod ni dobro poslušal, oziroma nisva v redu zabeležila, sva se narobe sporazumela. Čez dober mesec dni mi je povedal, da se ne počuti dobro in da vse skupaj ni ravno to, kar si želi. Jaz sem bil čisto presenečen, čez čas sva pa ugotovila, da je narobe razumel in je namesto mandljev jedel dateljne, vsak dan je pojedel en cel paket, to je bilo tako, kot da bi pojedel pol Nutele na žlico. Temu sva se nasmejala, spremenila, potem pa so prišli rezultati, ki bi morali že prej,« se nasmeji Vitja.

Klikni sliko, izkoristi 20 % popust s kodo Maribor 24 in naroči!

Sloviš predvsem po svojem skorajda kultnem izdelku, probiotiku Premium Pro Flora. Kaj to sploh je in zakaj je »must have«?

»Premium Pro Flora je vrhunski, v Sloveniji izdelan probiotik, ki je ključen za reševanje številnih prebavnih težav. Sam sem se namreč že nekaj let nazaj soočil z dolgotrajno boleznijo in jemanjem probiotikov, ki so povsem porušili mojo črevesno floro. Takrat sem napel vse moči in se podal v raziskovanje načinov, ki bi zares učinkoviti rešili to težavo. Rešitev so dobre bakterije, ki pa jih seveda najlažje zaužijemo prav z antibiotiki. Tako se je postopoma rodila Premium Pro Flora …« pove Vitja in doda: »Premium Pro Flora slovijo po svoji inovativni zasnovanosti in  učinkovitosti, saj so za razliko od drugih probiotikov, ki jih še pred pridejo do vašega črevesja, uničita želodčna kislina in žolč, probiotiki Premium Pro Flora shranjeni v posebni ovojnici, t.i. DR HPMC kapsuli, ki se prebije skozi želodec in se bomba sprosti prav tam, kjer je treba – v črevesju.« »Kot tempirana bomba,« še v šali pripomni Vitja.

Posebna ponudba za bralce Maribor24.si

PREMIUM PRO FLORA vsebuje kar 31 milijard živih organizmov na kapsulo, ki se uspešno prebijejo do vašega črevesja ter prinesejo konec napihnjenosti in drugih prebavnih težav. Posebnost PREMIUM PRO FLORE je, da vsebuje organizme, ki so v našem prebavnem traktu tudi sicer naravno prisotni, zato uživanje teh probiotikov ne bo le še ena »umetnija«. Skupaj z Vitjem pa smo za zveste bralce našega medijskega portala Maribor24.si pripravili mamljivo ponudbo – s kodo Maribor24 lahko namreč dobite probiotike Premium Pro Flora kar 20 % ceneje. Za naročila lahko kliknete tukaj.