Ali veste, kdaj se bo na nebu odvil redek pojav – modra superluna?

Pojutrišnjem, 31. avgusta, se bo na nebu odvil redek pojav – modra superluna. Svetla in bližje Zemlji kot običajno, bo Luna zagotovo pritegnila pozornost neba radovednežev. Številni posamezniki poročajo o spremembah v svojem razpoloženju med tem pojavom. Nekateri občutijo višjo stopnjo osredotočenosti in energije, medtem ko se drugi soočajo s povečano čustveno občutljivostjo.

Vsak lunarni cikel prinese polno luno. A to, kar to modro superluno luno dela posebno, je združevanje dveh redkih luninih faz – superlune, ko je Luna bliže Zemlji kot običajno, in modre lune, torej druge polne lune v istem mesecu. Medtem ko je modra luna znana po svoji redkosti, se ta sovpadajoča kombinacija lahko zgodi tako redko kot enkrat na desetletje, po podatkih NASA.

Mitološki vplivi

Luna ima bogato zgodovino simbolov in mitov v različnih kulturah. Modra superluna, kot redka in izjemna pojavnost, lahko okrepi kulturno in simbolno vrednost Lune. V različnih mitologijah je Luna pogosto povezana s čustvi, vodo, plodnostjo in spremembami. Modra superluna tako lahko sproži globlje refleksije in poglobljeno razmišljanje o teh povezavah med naravo, človekom in miti.

Naslednja modra superluna se bo pojavila avgusta 2024.

Z astrološkega vidika se modra superlun pojavi v horoskopskem znamenju Ribi. Ta vodni znak je znan po svojih zdravilnih močeh. Tako lahko pomen te polne modre lune prevedemo kot uvajanje obdobja, ki bo na vse zodiakalne znake vplivalo pomirjujoče, kjer se bodo spopadli s kritično življenjsko situacijo in izbrali notranji mir. Posamezniki bodo poskušali raziskati svojo duhovno plat.