Zoran Predin bo nocoj iz Gallusove dvorane Cankarjevega doma skupaj z Damirov Django Bandom izvedel pesmi Arsena Dedića, ki jih je pred dvema letoma v gypsy swing aranžmajih izdal na plošči Zoran poje Dedića.

Spletni koncert zaradi epidemije

Ker je promocijo sicer uspešnega albuma predlanskega in lanskega leta prekinila epidemija, se je v tem obdobju odločil za spletni koncert.

“Nisem hotel delati zbirke hitov v smislu The best of Arsen Dedić. Kriterij je bil, katere njegove skladbe je mogoče prearanžirati v žanr gypsy swing. Po tem kriteriju so se v izboru pojavile tudi nekatere manj znane, ampak so se ravno v teh novih aranžmajih pokazale kot lepe in dobre,” je za STA povedal Predin.

Na albumu je Predin zabeležil 12 Arsenovih pesmi ob svoji 40-letnici glasbenega delovanja. Posnel jih je v aranžmajih gypsy swinga skupaj s kitaristom Damirjem Kukuruzovićem in njegovo skupino Django.

Nedavno je umrl šef banda Kukuruzović, po njegovih besedah eden najboljših gypsy swing kitaristov, zato so se organizatorji kar nekaj časa spraševali, ali bodo ta koncertni program sploh še kdaj izvajali.

“Fantje iz benda so se odločili, da je najboljši način, da se ga spomnimo, ravno v tem, da igramo glasbo, ki jo je imel najraje. Tudi skupino smo poimenovali po njem, in zato lahko napovem, da bomo takoj po koncu epidemije nadaljevali z živimi nastopi,” je še povedal.

Fantje iz benda so se odločili, da je najboljši način, da se ga spomnimo, ravno v tem, da igramo glasbo, ki jo je imel najraje.

Vstopnice za spletni koncert so po Predinovih  besedah  kupili v Chicagu, Oslu, Göteborgu, Pragi, Beogradu, Zagrebu, Sarajevu in drugod, tako da bo njegov glas segel daleč.

Nocojšnji koncert bo na sporedu ob 20. uri.