Na turnirskem prostoru Ptujskega gradu je danes zabobnelo. Okoli 50 bobnarjev vseh generacij in iz vse države je zaigralo v pomoč Mateju.

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Na Ptuju so danes, 14. maja 2022, pripravili edinstven dogodek Ptuj bobni – bobnarji na gradu. Osnovna ideja koncerta temelji na 30. obletnici bobnanja Marka Soršaka Sokija, bobnarja skupine Elvis Jackson. Lani je podoben dogodek prvič organiziral v Mariboru, letos pa je bobnar Mihael Tosch Toš iz ptujske skupine Hudobni Volk zaslužen, da se je dogodek odvil na Ptuju.

Foto: Mestna občina Ptuj, Facebook

Koncert je otvorila ptujska rock zasedba Hudobni Volk, nato pa je s skupino The Rocktors v živo zaigralo okoli 50 bobnarjev vseh generacij in iz celotne Slovenije. Poseben gost je bil še Pihalni orkester Ptuj. Za bobnarske palice je poprijela tudi županja Ptuja Nuška Gajšek.

“Dogodek združuje glasbeno umetnost in ptujsko kulturno dediščino, saj sočasno promovira največjo zbirko historičnih glasbil na Slovenskem, ki se nahaja na Ptujskem gradu,” je dejal Mihael Tosch Toš.

Idejni vodja dogodka Soki je naštel: “Poleg bobnanja smo imeli animacije za otroke, lahko smo si ogledali največjo zbirko starodavnih glasbil in izdelovali tudi zanimive inštrumente. Dogodek je imel dobrodelno noto.” Mateju, ki se je pridružil bobnarjem, so pomagali zbrati sredstva za nujno potreben kombi.