Pred enim tednom so mariborski policisti sporočili, da so zaradi nasilne smrti 27-letnice v Mariboru priprli njenega 20-letnega partnerja. Kot sto ugotovili, sta se hudo sprla, nato jo je močno udaril in zadavil. Teta 27-letne državljanke Srbije Emilije Mahmutović, ki je bila žrtev njenega 20-letnega partnerja Lazarja Terentića, se je po povzemanju Slovenskih novic sedaj izpovedala srbskim medijem.

Bila je obetavna košarkarica, nato je zaradi družinskih težav padla v slabo družbo

Po besedah ​​sorodnikov je imela Emilija čudovito otroštvo in je bila obetavna košarkarica, srbska reprezentantka. Kot pa je v pretresljivi izpovedi za portal Nova.rs razkrila njena teta Jasmina Marković, je Emilija zaradi družinskih težav padla v slabo družbo.

Dva meseca je bila na zdravljenju in s teto sta se slišali vsak dan. “Klicala me je vsak dan. Vsak dan ob 16. uri sem čakala, da me pokliče, da se pogovoriva. Ponavljala je: ‘Teta, nasmej me, ti si edina, ki me lahko pomiriš,” je za Novo.rs povedala njena teta Jasmina, ki je za zločin izvedela od svojega sina.

Kot je razkrila za srbske medije, je Emilija en dan pred smrtjo prišla iz zdravljenja. Teta ji je svetovala, da naj ne gre k fantu, da si naj raje poišče službo. Nečakinja se ji je zlagala, da je pri prijateljici, da je super in da si lakira nohte. Kot se je izkazalo pa je žal bila z 20-letnikom, ki jo je ubil.

Emilijo je udaril v glavo in brutalno zadavil

Spomnimo, preiskava je pokazala, da sta se osumljeni in žrtev 25. maja pozno zvečer hudo skregala in je osumljeni pri tem oškodovanko večkrat silovito udaril v glavo, nato pa jo zadavil. Še isti večer je poklical svojo mamo in ji povedal, da sta se sprla in stepla. Naslednje jutro je mami zatrdil, da je z oškodovanko vse v redu. Okoli 12. ure je odšel na urgenco zaradi poškodovane roke in noge in navedel, da se je udaril v rob postelje, ko se je sprl v partnerko.

27. maja okoli 11. ure je preminulo in njenega partnerja klicala oškodovankina mama. Ob 13.30 se je odzval na njene klice in ji dejal, da njena hčera spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Poklicala je svojo drugo hčerko, ki je s prijateljem ob predhodnem pogovoru z osumljenim odšla na kraj. Obvestila sta tudi regijski center za obveščanje, ta pa Dispečerski center zdravstva.

Pri sodni obdukciji so bili ugotovljeni in potrjeni očitni znaki davljenja in številne poškodbe glave. Glede časa smrti je patolog podal mnenje, da je nastopila v noči iz 25. na 26. 5. 2023.

Lazar Terentić je bil sicer stari znanec policije. V decembru 2021 so zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na škodo njegove mame.