Mariborski policisti obravnavajo uboj 27-letne ženske, ki se je zgodil nekaj dni nazaj. Mariborski policisti so bili v soboto, okrog 14. ure, obveščeni o tem, da so v stanovanje v Mariboru napoteni reševalci, saj naj bi bila tam poškodovana ženska. Kmalu po tem so na OKC prejeli klic moškega, da bi naj reševalci na kraju ugotovili, da je ženska umrla nasilne smrti. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti.

Mami povedal, da sta se stepla, ampak ji je zagotovil, da je vse v redu

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da je preminula 27-letna ženska, sicer državljanka Srbije. Na kraju je bila odvzeta prostost 20-letnemu moškemu, državljanu Slovenije. Oba bivala na območju Maribora in sta bila domnevno krajši čas v partnerskem odnosu, so še sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Kot je danes razkril Darko Nerat, vodja Oddelka za splošno kriminaliteto SKP PU Maribor, je preiskava pokazala, da sta se osumljeni in žrtev 25. maja pozno zvečer hudo skregala in je osumljeni pri tem oškodovanko večkrat silovito udaril v glavo, nato pa jo zadavil. Še isti večer je poklical svojo mamo in ji povedal, da sta se sprla in stepla.

Že naslednje jutro je mami zatrdil, da je z oškodovanko vse v redu in da bo o tem obvestil njene sorodnike. Okoli 12. ure je odšel na urgenco zaradi poškodovane roke in noge in navedel, da se je udaril v rob postelje, ko se je sprl v partnerko. Okoli 16. ure se je vrnil v stanovanje, kjer je bil do dneva prijetja. Takrat se je zadrževal v okolici.

Pri sodni obdukciji so bili ugotovljeni in potrjeni očitni znaki davljenja in številne poškodbe glave. Glede časa smrti je patolog podal mnenje, da je nastopila v noči iz 25. na 26. 5. 2023.

27. maja okoli 11. ure je preminulo in njenega partnerja klicala oškodovankina mama. Ob 13.30 se je odzval na njene klice in ji dejal, da njena hčera spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Poklicala je svojo drugo hčerko, ki je s prijateljem ob predhodnem pogovoru z osumljenim odšla na kraj. Obvestila sta tudi regijski center za obveščanje, ta pa Dispečerski center zdravstva.

Bil je stari znanec policije

Tako smo včeraj ob 12.30 uri privedli k dežurni preiskovalni sodnici s kazensko ovadbo, ki je zoper njega odredila pripor,” je povedal Nerat in potrdil, da so osumljenega v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi prekrškov in kaznivih dejanj. V decembru 2021 so zoper njega podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nasilje v družini in kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe na škodo njegove mame.

Za kaznivo dejanje uboja po 115. čl. KZ-1 je predpisana zaporna kazen od petih do petnajstih let (gre za letošnji prvi primer na območju PU Maribor).

Prav tako je bil v avgustu 2022 obravnavan zaradi kršitve zakona o varstvu javnega reda in miru, ker je prav tako v centru mesta brez povoda udaril tujega turista. Večkrat je bil tudi obravnavan za prekrške s področja posesti prepovedanih drog, v vseh primerih pa je pristojni prekrškovni organ zoper njega uvedel hitri postopek, po Zakonu o proizvodnji in prometu s prepovedanimi drogami.