Kronika

Tragedija na Štajerskem: Umrl otrok, ki je ostal zaprt v pregretem vozilu

Uredništvo , 20.06.23 ob 14:43

Na Štajerskem je prišlo do tragedije v kateri je otrok izgubil življenje.

Tragedija na Štajerskem: Umrl otrok, ki je ostal zaprt v pregretem vozilu

V Sv. Lovrencu v občini Prebold je nekaj pred 13. uro otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Kljub hitremu posredovanju mimoidočega, nudenju prve pomoči ter pomoči prostovoljnih gasilcev iz Prebolda in Sv. Lovrenca ter aktiviranju helikopterja Slovenske vojske iz Maribora je otrok umrl na kraju dogodka, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Kot so sporočili s Policijske uprave Celje, celjski kriminalisti še opravljajo ogled kraja dejanja ter zbirajo vsa potrebna obvestila.

Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev smrti iz malomarnosti.

Policisti znova opozarjajo vse, naj v vročih poletnih dneh, nikoli nikogar ne puščajo v zaprtih vozilih, tudi če vozilo zapustijo le za čisto kratek čas.

Notranjost vozila se namreč ob visokih zunanjih temperaturah izredno hitro segreje in vsako zadrževanje v zaprtem vozilu je kaj hitro lahko usodno.

Preboldski župan Marko Repnik pa je za STA povedal, da so občani Prebolda vsekakor šokirani nad tragičnim dogodkom, ki se je danes zgodil v njihovi občini.

“Žalostno je, da neodgovornost staršev, torej odraslih ljudi, najbolj ogroža otroke. Starši, ki bi morali otroke zaščititi za vsako ceno, jim z neodgovornimi dejanji škodujejo. Tokrat na veliko žalost celo tragično. Streznimo se in pričnimo svoja dejanja izvajati odraslo,” je še dejal Repnik.