Že v postopku se je nedostojno vedel do murskosoboških policistov in je tudi zavrnil sodelovanje.

Slika je simbolična

Minilo soboto, okrog 21.40 so policisti Policijske postaje Murska Sobota med kontrolo cestnega prometa v smeri naselja Beltinci zaustavljali osebni avtomobil, ki pa na znake policistov ni zaustavil, ampak je nadaljeval z vožnjo.

Uspelo jim ga je ustaviti v Beltincih

Policistom je vozilo po poročanju portala Pomurec vendarle uspelo zaustavili v Beltincih. Tam so izvedli postopek, vendar se je voznik osebnega avtomobila začel nedostojno vesti do policistov in je zavrnil sodelovanje v postopku. Skočil je celo iz vozila in napadel policista, ki pa mu je to preprečil.

Policisti so zoper njega odredili pridržanje

Voznik je kazal očitne znake vinjenosti, zato mu je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,12 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Zoper 41-letnega voznika so policisti odredili pridržanje in bodo podali obdolžilni predlog zaradi vožnje pod vplivom alkohola, neupoštevanja znakov policista pri ustavljanju, prav tako pa žaljenja in neupoštevanja ukazov policista. Podali bodo še kazensko ovadbo za sum storitve kaznivega dejanja Napada na uradno osebo, so sporočili s Policijske uprave Murska Sobota.