Včeraj zvečer se je na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem zgodila prometna nesreča.

Foto: Facebook Ptuj 112

Včeraj, okrog 20.05, so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, do katere je prišlo na regionalni cesti med Lenartom in Ptujem, izven naselja Ločič, občina Trnovska vas. V nesreči je bilo udeleženo eno tovorno vozilo, ki ga je vozil 37-letnik. Po doslej zbranih ugotovitvah, je ta peljal po klancu navzdol, ko je v levem ovinku zapeljal izven vozišča, pri tem pa trčil v nasip.

Vozilo je odbilo tako, da je potem trčilo še v drevo in obstalo zagozdeno, zato so dva potnika iz vozila, s tehničnim posegom, rešili gasilci. Voznik se je pri tem lahko telesno poškodoval, eden izmed sopotnikov (63-letnik) je utrpel hude telesne poškodbe in ostaja na zdravljenju, 62-letni sopotnik pa je po prometni nesreči poškodbam podlegel.

V nadaljevanju je bilo ugotovljeno, da voznik ni posedoval veljavnega vozniškega dovoljenja. Odrejen mu je bil preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal, da je vozil pod vplivom alkohola (0,79 mg/l alkohola v izdihanem zraku). Odrejen mu je bil tudi strokovni pregled, za vozilo pa izvedeniški pregled. Zoper voznika bo podana kazenska ovadba zaradi nevarne vožnje v prometu (324. čl. KZ-1).Gre za 21. smrtno žrtev prometnih nesreč na našem območju (lani 14).