Kronika

Mama in partner umrlega otroka naj bi bila stara znanca policije

Uredništvo , 21.06.23 ob 16:00

Po tragični smrti otroka v osebnem vozilu policija nadaljuje preiskavo, tako njegova mama kot njen partner sta trenutno v rokah policistov.

Mama in partner umrlega otroka naj bi bila stara znanca policije

V Sv. Lovrencu v občini Prebold je včeraj otrok ostal zaprt v osebnem vozilu na soncu. Še ne dveletnega fantka naj bi v avtomobilu pred domačo hišo na poletni vročini vsaj dve uri pustila njegova mati in njen partner. Policija nadaljuje preiskavo zaradi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Njegova mati in njen partner sta še v pridržanju, neuradno naj bi policija opravila tudi hišno preiskavo.

Je bila vpletena tudi droga?

Tako otrokova mati kot njen partner sta v 48-urnem pridržanju, nato naj bi ju zaslišal tudi preiskovalni sodnik. Ta bo odločil, ali bosta oba ostala v pridržanju ali pa ju bo izpustil na prostost. Ali bo na to morda vplival tudi sum, da naj bi bilo posredi domnevno uživanje droge osumljenih, še ni znano, navaja portal Novi tednik. Neuradno navajajo tudi, da osumljenca nista domačina in naj bi se poprej večkrat selila. Tudi to naj bi bil morebiti razlog, da ju niso obravnavali centri za socialno delo.

Odrejena je bila tudi sodna obdukcija. Policija naj bi po neuradnih podatkih Žurnal24 opravila tudi hišno preiskavo. Prav tako naj bi policisti v preteklosti že obravnavali tako otrokovo mater kot njenega partnerja. “Eno od oseb smo obravnavali zaradi več kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo osebo smo obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja,” so za omenjen portal sporočili iz PU Celje.

Celjska policijska uprava bo o dogodku več razkrila jutri.