Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 293 klicev, od tega 103 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje in nesrečo pri delu.

Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes prejel 293 klicev, od tega 103 interventne oz. takšne, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času so obravnavali tri nedovoljene prehode državne meje.

V opisanem času so obravnavali tudi:

– 16 kaznivih dejanj,
– 14 prometnih nesreč I. kategorije,
– 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lahko
telesno poškodovali,
– 6 povoženj živali,
– 6 prijav kršitev javnega reda in miru, 2 na javnih krajih in 4 v zasebnih
prostorih,
– 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja,
– 1 kršitev izrečenega ukrepa prepovedi približevanja,
– 2 nesreči pri delu.

Izpostavljajo:

Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda

Včeraj so policisti PP Gorišnica obravnavali dva primera nedovoljenih prehajanj državne meje med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa kršitelji niso imeli ustreznih dovoljenj.

Dopoldan so najprej izdali plačilni nalog slovenskemu državljanu, ki je državno mejo prestopil s tovornim avtomobilom slovenskih registrskih oznak. Popoldan pa so izdali plačilni nalog dvema hrvaškima državljanoma, ki sta mejo prestopila z osebnim avtomobilom hrvaških registrskih oznak.

Prijeti Maročani

Sinoči so policisti na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje, v priklopnem tovornem vozilu registrskih oznak BiH, ki ga je vozil državljan Hrvaške in BiH, odkrili štiri skrite državljane Maroka, ki so želeli na tak način nedovoljeno vstopiti v našo državo. Vse štiri so zavrnili nazaj na Hrvaško in jih predali hrvaškim varnostnim organom.

Nesreča pri delu v gozdu

Včeraj dopoldan se je na območju PP Gorišnica zgodila nesreča pri delu v gozdu. Med podiranjem je okoli 15 m visoko in okoli 30 cm debelo drevo padlo na drugo, pol manjše in tanjše drevo ter ga podrlo. Slednje je ob padanju zadelo 56-letnega moškega in ga ob tem posebno hudo poškodovalo.

Poškodovanega, ki je v smrtni nevarnosti, so z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Maribor. Policisti bodo o svojih ugotovitvah podali poročilo pristojnemu tožilstvu.