V sredo, 31. 5. 2023, so policisti Policijske postaje Maribor II na podlagi Zakona o kazenskem postopku aretirali 48-letnega moškega, državljana Srbije, zaradi kaznivega dejanja s področja prepovedanih drog, so sporočili iz Policijske uprave Maribor.

Zasegli več kot 500 sadik konoplje

Pri osumljencu so izvedli hišno preiskavo, kjer so v posebej prirejenem kletnem prostoru našli in zasegli 543 sadik konoplje ter več pripomočkov za vzgojo teh rastlin. Poleg tega so policisti ugotovili tudi neupravičen odjem električne energije, zaradi česar bo podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja tatvine, so še dodali.

Po opravljeni hišni preiskavi in zbranih obvestilih je bil osumljeni priveden pred preiskovalnega sodnika zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog po I. odstavku, 186. člena Kazenskega zakonika (KZ-1). Preiskovalni sodnik je za osumljenca odredil pripor.