Policisti PU Maribor so minulo nedeljo popoldne, na avtocestnem počivališču Lormanje, v smeri Murske Sobote, izvajali poostren nadzor nad tovornimi vozili in avtobusi. V ta namen je bil promet vozil, z ustrezno prometno signalizacijo, preusmerjen čez avtocestno počivališče. Zaradi preusmeritve prometa vozil je bila omejitev hitrosti na tem delu avtoceste, s postavljeno prometno signalizacijo, omejena na 80 km/h.

Dovoljeno hitrost je prekoračilo še 16 voznikov

Med izvajanjem meritev hitrosti na tem odseku so policisti okoli 15. ure zaznali prekoračitev hitrosti treh voznikov motornih koles. Ti so vozili s hitrostjo 150, 156 in najhitrejši – 162 km/h. Vse tri madžarske voznike motornih koles so policisti ustavili na kraju, kjer so izvajali poostren nadzor in vsakemu izrekli predpisano globo 1.200 evrov in stransko sankcijo 9 kazenskih točk.

Največjo dovoljeno hitrost vožnje je, v času izvajanja poostrenega nadzora in preusmeritve prometa vozil, prekoračilo še 16 voznikov vozil, zoper katere so policisti izvedli ustrezne ukrepe.

“Policisti ob tem pozivamo voznike naj spoštujejo prometne predpise, hitrost prilagodijo prometnim razmeram ter vozijo strpno in previdno. Neprilagojena hitrost vožnje sodi namreč med najpogostejše vzroke prometnih nesreč z najhujšimi posledicami,” poročajo iz PU Maribor.