V nesreči sta bila udeležena osebni avtomobil in tovorno vozilo. Zaradi posledic nesreče je voznik osebnega avtomobila umrl na kraju nesreče. Na kraju je tudi večje število poginulih in ranjenih piščancev.

Ob 7.45 uri so bili policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Glavni cesti med Kidričevim in Slovensko Bistrico, izven naselja Cirkovce. Kot smo že poročali, sta v prometni nesreči čelno trčila voznik osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila za prevoz perutnine. Obe vozili sta po trčenju zapeljali z vozišča.

Vozniku več ni bilo pomoči

»Voznik je vozil iz smeri Ptuja proti Slovenski Bistrici. Izven naselja Cirkovci je iz do sedaj še neznanega razloga zapeljal na nasprotno smerno vozišče po katerem je pripeljal voznik tovornega vozila. Prišlo je do trčenja med voziloma. Po trčenju je obe vozili odbilo izven cestišča na polje kjer sta se vozili ustavili,« je v izjavi za medije dejal Vojko  Bevk,  pomočnik  komandirja Postaje prometne policije Maribor. Voznika so iz vozila rešili ptujski gasilci, kljub hitri pomoči je žal podlegel poškodbam. Kot je še pojasnil ni nobenega razloga, da bi ugotavljali hitrost.

Na kraju je tudi večje število poginulih in ranjenih piščancev. Na vozilu jih je bilo naloženih okoli 3.000. Policisti opravljajo ogled kraja prometne nesreče, cesta je še vedno zaprta za ves promet.