V kolonah ljudje čakajo po več ur. To je storil voznik črnega golfa, da je v državi povzročil obsedeno stanje.

Vir: MUP-RH

Hrvaška policija išče neznanega voznika, ki je danes ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom cestnega prometa namerno trčil v 20-letnega policista in ga pri tem huje poškodoval. Policija je objavila fotografijo črnega golfa, katerega voznik naj bi povzročil nesrečo. Zaradi obsežene iskalne akcije so na vpadnicah proti Splitu nastale daljše kolone, saj policisti podrobno pregledujejo vsak avtomobil, tovornjak in avtobus, poročajo hrvaški mediji.

Prosijo za sodelovanje na kontrolnih točkah

Policist je okoli ene ure ponoči v Splitu med rutinskim nadzorom hotel zaustaviti vozilo. Voznik je kljub ukazu policista, naj ustavi, nadaljeval vožnjo in trčil v drugega policista ter se nato odpeljal s kraja nesreče, so danes sporočili iz policijske uprave splitsko-dalmatinske županije.

Poškodovanega policista so prepeljali v splitski klinični center, kjer so sporočili, da je stabilen, da pa se zdravniki na intenzivnem oddelku še vedno borijo za njegovo življenje. Ima namreč hude poškodbe več organov, predvsem v prsnem košu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

S policije so sporočili, da so o primeru obvestili županijskega državnega tožilca in da je kriminalistična preiskava v teku. Sumijo, da je nesrečo povzročil voznik črnega golfa, in prosijo vse, ki imajo kakršnekoli podatke o njem, da se nemudoma obrnejo na policijo.

“Policija izvaja intenzivne ukrepe in akcije, da bi našla Ivana Božića. Iskanje vključuje tudi prisotnost na kontrolnih točkah. Za nas je zelo pomembno, da najdemo osebo, ki jo iščemo, zato občane prosimo za razumevanje in da sodelujejo na kontrolnih točkah,” je sporočila policija.

Policisti so prejeli tudi obvestilo, da je napadalec v splitski bolnišnici, čeprav uradno pri policiji tega niso potrdili. A so tja napotili več policijskih patrulj in enoto specialne policije.