Policija je bila danes nekaj po polnoči obveščena, da je prišlo do eksplozije v naselju Šmarca pri Kamniku.

Vir: FB Šmarca

Neznanca naj bi po ugotovitvah policije odvrgla močnejšo petardo v stanovanjsko hišo v Habjanovi ulici v Šmarci pri Kamniku. Pri tem dejanju pa ni kazalo, da bi bil ogrožen predsednik vlade Marjan Šarec, ki je glede na funkcijo varovana oseba in živi v bližini.

V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba

Iz policije so sporočili, da sta po dosedanjih ugotovitvah neznana storilca odvrgla najverjetneje pirotehnično sredstvo v vrata stanovanjske hiše, ki so bila poškodovana. V dogodku ni bila poškodovana nobena oseba. Dodali so, da nadaljujejo z zbiranjem obvestil in preiskavo dogodka. Dosedanje ugotovitve, tako policija, pa ne kažejo na ogroženost varovane osebe v bližini dogodka. Aktivnosti glede varovanja potekajo po ustaljenem protokolu oziroma v skladu z zakonom.

Neznanca v ulici opazili bližnji sosedi

Portal Kamnik.info v zvezi z omenjenim dejanjem tudi poroča, da so neznanca v ulici opazili bližnji sosedi in nemudoma postali sumničavi. Po eksploziji pa naj bi hitro zbežala.

V tej ulici živi tudi poslovnež Joc Pečečnik

Urednik Požareporta Bojan Požar  je na Twitterju zapisal, da naj bi eksplozija po navedbah lokalnih virov odjeknila 200 metrov stran od varovane hiše predsednika vlade in 20 metrov stran od vile slovenskega poslovneža Joca Pečečnika.