V trčenju dveh avtobusov v kraju Gnibi v Senegalu je umrlo okoli 40 ljudi, več deset pa je poškodovanih

Vir: Twitter

V trčenju dveh avtobusov v kraju Gnibi v Senegalu je umrlo okoli 40 ljudi, več deset pa je poškodovanih, je danes sporočil senegalski predsednik Macky Sall in razglasil tridnevno žalovanje, ki se bo začelo v ponedeljek. Po podatkih senegalskega tožilstva je do nesreče prišlo, ko je eden od avtobusov zaradi počene pnevmatike zapeljal s svoje poti.

“Tragična prometna nesreča me je globoko razžalostila,” je na Twitterju zapisal Sall. Po njegovih navedbah je v nesreči umrlo 40 ljudi, veliko drugih pa je “hudo poškodovanih”.

Zaradi počene pnevmatike zapeljal na nasprotni pas

“Družinam žrtev izrekam iskreno sožalje, ranjenim pa želim hitro okrevanje,” je dodal in napovedal, da bodo po koncu nacionalnega žalovanja sklicali vladni svet, ki bo “sprejel odločne ukrepe na področju varnosti v cestnem prometu”.

Senegalsko tožilstvo je v ločeni izjavi sporočilo, da je v nesreči umrlo 38 ljudi. Po besedah tožilca Cheikha Dienga je do nesreče prišlo, ko je “avtobus, namenjen javnemu prevozu potnikov, zaradi počene pnevmatike zapeljal s svoje poti in nato čelno trčil v drug avtobus, ki je vozil v nasprotni smeri”, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Polkovnik Cheikh Fall, ki je zadolžen za delovanje nacionalne gasilske brigade zahodnoafriške države, je pred tem za AFP povedal, da je v nesreči umrlo 38 ljudi, 87 pa jih je bilo poškodovanih. Kot je dejal, se je nesreča zgodila okoli tretje ure zjutraj po lokalnem času, žrtve pa so prepeljali v bolnišnico.

V Senegalu so sicer prometne nesreče pogoste, predvsem zaradi nediscipline voznikov, slabih cest in dotrajanih vozil. Oktobra 2020 je na zahodu države v trčenju avtobusa s tovornjakom umrlo najmanj 16 ljudi, še 15 pa jih je bilo poškodovanih.

STA