Mariborski policisti so prijeli domnevnega morilca v Dupleku.

Mariborski policisti so v petek aretirali 33-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki ga utemeljeno sumijo, da je 8. septembra umoril 64-letnega moškega v Zgornjem Dupleku.

Umorjenega sta 8. septembra v popoldanskem času našla njegova znanca, ki sta se z njim predhodno dogovorila za izvedbo del v njegovi delavnici. Ob vstopu v delavnico sta na tleh opazila mrtvega oškodovanca. O tem sta takoj obvestila Operativno komunikacijski center PU Maribor in Regijski center za obveščanje. Na kraj so bili nemudoma napoteni policisti, ki so izvedli prve nujne ukrepe, so sporočili iz PU Maribor.

Kot je pojasnil vodja SKP PU Maribor Stanko Vidovič, da so na kraju zločina našli top predmet s katerim je bil 64-letnik umorjen. Po informacijah policije je motiv za umor bilo koristoljubje. “Motiv za umor, ki ga je storil 33-letni osumljenec iz brezobzirnega maščevanja, je povezan s koristoljubjem. Na podlagi sodelovanja s tujimi varnostnimi organi smo ugotovili, da je osumljeni povratnik kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete in da je že bil obravnavan za kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe,” je povedal Vidovič.

33-letni državljan BiH je pred krvavim dejanjem v Sloveniji živel pet mesecev. “Osumljeni je bosanski državljan, z začasnim prebivališčem na območju Republike Hrvaške, ki je zadnjih nekaj mesecev, zaradi zaposlitve v Sloveniji, neprijavljen prebival v bližini naslova žrtve,” so pojasnili na novinarski konferenci.

Po storitvi kaznivega dejanja je osumljeni morilec podjetnika iz Zgornjega Dupleka pobegnil v Bosno in Hercegovino.

Osumljenca so prijeli v petek, ko se je sam vrnil v Slovenijo, a so s pomočjo tujih policistov izsledili in prijeli na območju Policijske uprave Maribor.