Pošta Slovenije je bila že doslej večinski lastnik Intereurope. Nedavno pa je svoj delež pri tem koprskem logistu še povečala.

Slika je simbolična.

Pošta Slovenije, ki je že večinski lastnik Intereurope, je nedavno sklenila kupoprodajne pogodbe za delnice Intereurope s Slovenskim državnim holdingom (SDH) in Kapitalsko družbo (KAD) ter z Zavarovalnico Triglav in Pozavarovalnico Sava. S tem je povečala svoj delež glasovalnih pravic na 86,45 odstotka vseh glasovalnih pravic koprskega logista, poroča STA.

Intereuropa je v petek prejela pisno obvestilo Pošte Slovenije o podpisu kupoprodajnih pogodb za delnice Intereurope in povečanju deleža Pošte Slovenije.

Že 27. septembra je Pošta Slovenije sklenila kupoprodajno pogodbo z SDH in Kadom, na podlagi katere je kupila 1.194.878 delnic oziroma skupno 4,3 odstotka delnic. Dan pozneje je sklenila še pogodbo s Pozavarovalnico Triglav Re, na podlagi katere je kupila 2.369 delnic. Nazadnje je Pošta Slovenije 5. oktobra sklenila še pogodbo z Zavarovalnico Triglav, na podlagi katere je kupila 332.918 oziroma 1,2 odstotka vseh delnic Intereurope.

Pošta Slovenije, ki je pred tem že imela 80,9-odstotni delež v Intereuropi, je tako povečala svoj delež glasovalnih pravic na 86,45 odstotka vseh glasovalnih pravic družbe Intereuropa. Pri tem razpolaga s 77,88 odstotka delnic Intereurope in 100 odstotki prednostnih delnic, še izhaja iz poročila na straneh Ljubljanske borze.