Kar nekaj podjetij še na vprašanje ni imelo odgovora, dejali so, da je prezgodaj. Nekaj podjetij je bilo odločenih, da bodo izplačali denarno nagrado, a še ni bila znana višina, drugi so zaupali koliko bodo prejeli njihovi zaposleni.

Slika je simbolična

Kot poroča siol.net so največje delodajalce v državi povprašali ali bodo ob koncu leta svojim zaposlenim izplačali božične in koliko je višina le-teh. Kar nekaj podjetij še na vprašanje ni imelo odgovora, dejali so, da je prezgodaj. Nekaj podjetij je bilo odločenih, da bodo izplačali denarno nagrado, a še ni bila znana višina, drugi so zaupali koliko bodo prejeli njihovi zaposleni.

V Novi KBM 223 evrov več kot lani

Višjo božičnico, kar 1.142 bruto, bodo letos izplačali v Novi KBM. To je 223 evrov več kot preteklo leto. Do božičnice bodo, kot poroča siol.net, upravičeni vsi, ki so bili v banki zaposleni 1. decembra 2019. Iz NLB in Abanke odgovorov niso prejeli. Telekom Slovenije bo tako kot lani, izplačal božičnico v višini 70 odstotkov zadnje povprečne bruto  mesečne plače zaposlenih v državi.

V Hoferju bodo zaposlenim izplačali 240 evrov bruto, enako kot lani, v Lidlu pa so se odločili, da bodo decembra izplačali nagrado za poslovno uspešnost v višini 410 evrov bruto.