V letalski družbi želijo najprej nadomestiti izgubo letal, ki jim jih je posojala Adria Airways in našim potnikom kot alternativno možnost predlagali celovško letališče.

Foto: Wikipedia

Če je bilo za pričakovati, da bi lahkoo letalska družba Austrian Airlines po propadu Adrie Airways in napovedi prihoda Lufthanse, Swissa in Brussels Airlinesa, vzpostavila letalsko povezavo med Ljubljano in Dunajem, se to še ne bo zgodilo.

Zavzemajo se za nadomestitev dveh letal

Po poročanju spletne strani Uporabna stran, so jim iz Austrian Airlinesa sporočili, da trenutno ne načrtujejo dodajanje Ljubljane v svojo mrežo poletov. Trenutno se namreč zavzemajo za nadomestitev dveh letal, ki jim jih je posojala (wet-lease) Adria Airways.

Kot alternativa uro in pol oddaljen Celovec

Sicer pa so pri Austrian Airlines, kjer v zimski sezoni ne bodo leteli iz Ljubljane, Slovencem kot alternativno možnost predlagali Celovec. V odgovoru so jim zapisali, da slednje letališče že zdaj pogosto uporabljajo Slovenci in bodo za zimsko sezono ponudili do trikrat dnevno letalsko povezavo Dunaj – Celovec. S tem upajo, so jim dodali, da bodo zadostili glavnim potrebam potnikov, ki želijo potovati na Dunaj ali pa celovško letališče uporabiti kot povezovalno točko za odhod na druge destinacije.