Močna neurja s točo so se včeraj razbesnela na severu Italije, danes pa je še hujša nevihta divjala v deželi Emilija-Romanja.

Foto: Facebook Comune di Fidenza

Portal Svet24 poroča o ogromni škodi, s katero se spopadajo v občini Fidenza. »Prava katastrofa na območju mesteca Fidenza, severozahodno od Parme, Italija,« so prek Facebooka sporočili ljubiteljski vremenarji portala Neurje.si. Dodali so, da je ogromna toča po neuradnih podatkih presegla debelino deset centimetrov ter uničila vse avtomobile, ki niso bili pod streho, na cestah pa povzročila pravi kaos. Tudi na drugih objektih naj bi povzročila ogromno škode, poroča portal Svet24.

Neurje, ki ga je poleg toče spremljal tudi tornado, se je, kot so zapisali na Facebook profilu občine Fidenza, nad mestom razbesnelo ob približno 15. uri. Poročajo o veliki škodi tudi v starem delu mesta, odkritih strehah, uničenih avtomobilih, mizah, stolih, poškodovanih zgradbah ter podrtih drevesih in prometnih znakih. Na kraju so tako gasilci kot reševalci in policisti. Na avtocesti A1 je močno obtolklo več deset avtomobilov.

Na širšem območju naj bi poškodovalo več sto avtomobilov, na ulicah pa ležijo strešniki s streh zgradb, ki jih je odkril tornado.

O več sto uničenih avtomobilih na območju med Parmo in Piacenzo poroča tudi časnik Corriere della Sera, kjer dodajajo, da so morali zaradi kaosa avtocesto začasno zapreti.