Po neuradnih informacijah naj bi pri napadalcu šlo za nekdanjega partnerja prodajalke, ki je v bolnici podlegla poškodbam.

Fotografija je simbolična.

Hrvaški mediji poročajo o napadu v Splitu, natančneje v trgovini Lidl, kjer je moški z nožem napadel tamkajšnjo prodajalko. Tragedija se je zgodila v torek okoli 15. ure, ko je prodajalka polnila police. Do nje je stopil njen bivši partner ter jo najprej verbalno napadel, potem pa posegel po hladnem orožju.

Policija je za zdaj potrdila le, da so dobili prijavo o napadu v trgovini in da zadevo preiskujejo.

“Večkrat je zabodel, pri čemer je nerazločno kričal,” je za hrvaške medije povedal eden izmed očividcev. Priče so med drugim povedale, da so bila tla in police po napadu polna krvi. Iz klicev, ki jih je izdavil moški, so lahko sklepali, da gre za nekdanjega partnerja prodajalke. “Vpil ji je: ‘Tri mesece mi nisi dovolila videti otroka!’ Potem je začel zabadati in nisem mogla več gledati,” je povedala priča. Po prvih podatkih medijev naj bi jo zabodel kar 15-krat. Nasilneža pa je ob pomoči več mladeničev premagal varnostnik, ki ga je vrgel na tla.

Kmalu po tragičnem dejanju so hrvaški mediji razkrili identiteto napadalca. Gre za 45-letnega Željka Đekića, ki sicer z žrtvijo več ni v razmerju, imata pa skupnega otroka.