Superjahto ruskega oligarha Romana Abramoviča, proti kateremu so po ruski invaziji na Ukrajino številne države uvedle sankcije, so ob poskusu pristanka v Bodrumu v Turčiji pričakali mladi ukrajinski protestniki, ki so plovilu poskušali preprečiti vplutje v pristanišče, poroča britanski BBC.

Odstranila jih je policija

Na jahto My Solaris, katere gradnja je stala približno 544 milijonov evrov, so v pristanišču v Bodrumu naleteli mladi protestniki v majhnem čolnu, ki so mahali z ukrajinskimi zastavami.
Nekaj smo morali storiti. Želimo, da svet izve, da si Ukrajina želi svobode in miru.

Bili so del mladinske jadralne ekipe, ki je bila v Turčiji na tekmovanju. “Nekaj smo morali storiti. Želimo, da svet izve, da si Ukrajina želi svobode in miru,” je za BBC dejal trener Paulo Donstov. Njihov čoln je odstranila turška policija.

Proti Abramoviču, lastniku nogometnega kluba Chelsea, trenutno veljajo sankcije Evropske unije. Njegova jahta je tako priplula Turčijo, ki sankcij proti ruskim milijarderjem ni uvedla, ne da bi vstopila v teritorialne vode Grčije. Druga Abramovičeva jahta Eclipse je odplula v Marmaris.

STA