Priljubljeni aplikaciji Instagram in WhatsApp je kupil gigant Facebook, ki načrtuje tudi spremenjena imena za aplikaciji.

Kot kaže, Facebook resnično želi, da bi vsi vedeli, kdo je lastnik aplikacij Instagram in WhasApp, zato bodo že obstoječim imenom dodali še svoje.

Tako bo Instagram postal Facebook Instagram, WhatsApp se bo preimenoval v Facebook WhatsApp. O teh novostih je prvi poročal tehnološki časnik The Information, iz Facebooka pa so govorice potrdili.

Dodatki v imenih se bodo začeli pojavljati kmalu

Novi nazivi aplikacij se bodo najprej pojavili v online “trgovinah” App Store in Google Play, v že naloženih aplikacijah pa za zdaj ostajajo prvotna imena. Kljub temu pa obstaja velika verjetnost, da se bo v kratkem dodatek “Facebook” pojavil tudi na pametnih telefonih, ki aplikacije že uporabljajo.

“Želimo biti jasni glede proizvodov in storitev, ki so del Facebooka,” je dejal predstavnik Facebooka za The Information. Mark Zuckerberg je sicer že pred časom govoril o svoji veliki viziji, kako bi Facebook povezal z omenjenima aplikacija in ustvaril edinstven sistem pošiljanja sporočil.