Festival Lent

Organizator letošnjega Festivala Lent je izpostavil minuse in pluse letošnje organizacije, finančnih vložkov in sodelovanja z občino. Festival primerjajo z otrokom, ki mu starši nočejo dati žepnine, hkrati pa mu ne dovolijo delati preko študentskega servisa.

Vanja Čiček3 meseci

Z ognjemetom ob polnoči se je končal že 27. Festival Lent. Letošnja predstava na nebu je trajala precej dolgo, požela je velik aplavz.

Uredništvo4 meseci

Art kamp in Festival Lent sta v navezi z Rajzefibrom zagnala akcijo, s katero želijo zasaditi nova drevesa v Mestnem parku.

Vanja Čiček4 meseci

Danes in jutri se bodo na Zgornji Velki zvrstili glasbeno-plesni dogodki v okviru Festivala ujemi ritem sveta doma.

Uredništvo4 meseci

Danes se bo na glavnem odru Festivala Lent, na Trgu Leona Štuklja, odvila open air techno zabava, ki ji bo dirigiral svetovni znani slovenski DJ UMEK.

Uredništvo4 meseci

Pomembno je, da otroke že od malih učimo smotrnega ravnanja z energijskimi viri in praktičnih veščin, ki jim bodo koristile v nadaljnjem življenju. Prav takšne delavnice so pripravili v sklopu Festivala Lent, na letošnjem ARTKAMP-u v Mestnem parku.

Uredništvo4 meseci

Stanovalci Lenta imajo v času Festivala Lent tri tedne omejen dostop do svojih parkirnih prostorov in garaž. Eden izmed njih je preteklo nedeljo, 23. junija, prejel visoko kazen od policistov, ki jih je poklical varnostnik, ker se stanovalec naj ne bi držal pravil spremenjenega prometnega režima.

Uredništvo4 meseci

V petek, 28. junija 2019, na veliki festivalski open air oder, premierno prihaja UMEK.

Uredništvo4 meseci

Poleg »šarlatana« Magnifica bomo videli drugi štajerski improvizacijski dvoboj, trio Anje Hrastvošek, Bassless in Bodhisattwa trio.

Uredništvo4 meseci

Letošnji manjši proračun in drugačna organizacija v sodelovanju z Mestno občino Maribor na Festivalu Lent prinašata mnogo sprememb, ena od njih je tudi promenada brez šotorov in stojnic.

Uredništvo4 meseci

Nova kreditna banka Maribor je v Mariboru ob pričetku Festivala Lent organizirala čudovit sprejem za stranke in poslovne partnerje banke. Banka je ponosni sponzor festivala že od njegove ustanovitve, podpora kulturi pa se bo nadaljevala tudi v prihodnje, pravijo v banki.

Uredništvo4 meseci