Festival Lent

Za dovolilnico NIJZ so morali v Narodnem domu pristati na številne spremembe. Kljub temu jim je uspelo izpeljati festival. Lani je festival, ki je trajal 10 dni, obiskalo 180.000 obiskovalcev.

Uredništvo3 tedni

Kariraste hlače, skakanje po odru, napihljive blazine in toaletni papir med publiko … Elvis Jacksoni so bili prava izbira za malo drugačen Festival Lent, ki se lahko zaključi tudi brez nepotrebnega ognjemeta.

Ana Lah3 tedni

Danes se je na obisku v Mariboru mudil predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, ki se je udeležil veslaške regate in se sprehodil po mestu.

Uredništvo3 tedni

V sklopu zaključka Festivala Lent bodo danes potekali že 20. tradicionalni skoki v Dravo iz Starega mostu.

Uredništvo3 tedni

Športni dogodek leta na Dravi se bo odvijal v okviru festivala Lent v soboto, 29. avgusta 2020.

Uredništvo3 tedni

Večerov oder so včeraj preplavile rokerske balade prekmurskega poeta Vlada Kreslina in Malih bogov.

Ana Lah3 tedni

Kar dve odštekani skupini na Večerovem odru. Ena polna energije in v svojem svetu, druga pa z grenkim priokusom, ker je publika obsojena na sedeže. “Sedite kot na jazz koncertu,” je pripomnil pevec MRFY.

Ana Lah3 tedni

Res dobri, kaj dobri, najboljši koncerti so tisti, kjer šprica iskrenost. Kjer ni pretvarjanja, »fejka«, »glume«. Kjer se pove, kaj se misli. No, to je pokazal Emkej sinoči na Večerovem odru na Festivalu Lent. Hip hop se na Rotovškem trgu sijajno ovija okrog arkad.

Jaša Lorenčič4 tedni

Po dveh urah, pri tem komadu, na tisti točki… Ni šlo več. Še oni na sedežih so, za hip, vstali. Zakaj? Ker ne verjamem v telo, rad bi te videl v srce. Na Soncu. Če pa je še vedno tak hit. Če pa se bo z rock’n’rollom premagalo virus. Če Siddharta.

Jaša Lorenčič4 tedni

Z današnjim dnem se začenja Festival Lent 2020, ki bo trajal do 29. avgusta.

Uredništvo4 tedni

V času trajanja Festivala Lent bo cesta med Sodnim in Vodnim stolpom popoldan zaprta.

Uredništvo1 mesec