Festival Lent

Organizator letošnjega Festivala Lent je izpostavil minuse in pluse letošnje organizacije, finančnih vložkov in sodelovanja z občino. Festival primerjajo z otrokom, ki mu starši nočejo dati žepnine, hkrati pa mu ne dovolijo delati preko študentskega servisa.

Vanja Čiček6 mesecev

Z ognjemetom ob polnoči se je končal že 27. Festival Lent. Letošnja predstava na nebu je trajala precej dolgo, požela je velik aplavz.

Uredništvo6 mesecev

Danes in jutri se bodo na Zgornji Velki zvrstili glasbeno-plesni dogodki v okviru Festivala ujemi ritem sveta doma.

Uredništvo6 mesecev

Danes se bo na glavnem odru Festivala Lent, na Trgu Leona Štuklja, odvila open air techno zabava, ki ji bo dirigiral svetovni znani slovenski DJ UMEK.

Uredništvo6 mesecev

Art kamp in Festival Lent sta v navezi z Rajzefibrom zagnala akcijo, s katero želijo zasaditi nova drevesa v Mestnem parku.

Vanja Čiček6 mesecev

Slovenska techno legenda Umek bo danes nastopil na Trgu Leona Štuklja, izpostaviti pa velja tudi druge vrhunske prireditve.

Uredništvo6 mesecev

Stanovalci Lenta imajo v času Festivala Lent tri tedne omejen dostop do svojih parkirnih prostorov in garaž. Eden izmed njih je preteklo nedeljo, 23. junija, prejel visoko kazen od policistov, ki jih je poklical varnostnik, ker se stanovalec naj ne bi držal pravil spremenjenega prometnega režima.

Uredništvo6 mesecev

V petek, 28. junija 2019, na veliki festivalski open air oder, premierno prihaja UMEK.

Uredništvo6 mesecev

Poleg »šarlatana« Magnifica bomo videli drugi štajerski improvizacijski dvoboj, trio Anje Hrastvošek, Bassless in Bodhisattwa trio.

Uredništvo6 mesecev

Letošnji manjši proračun in drugačna organizacija v sodelovanju z Mestno občino Maribor na Festivalu Lent prinašata mnogo sprememb, ena od njih je tudi promenada brez šotorov in stojnic.

Uredništvo6 mesecev

Poleg nastopa skupine Orlek, ki praznuje 30 let delovanja bomo videli novo uspešnico mariborskega baleta Hora – Cantata, organiziran je 41. kolesarski maraton okoli Pohorja, predstavil se bo Marko Gobler z Ezl ekom, svojo predstavo bo imel profesor Kuzman mlajši.

Uredništvo6 mesecev