Včeraj smo objavili novico, ki so jo prvi lansirali v Delu, in sicer, da bo denar društva Palčica Pomagalčica, ki je za 19-mesečnega Krisa uspelo zbrati več kot 3,8 milijona evrov, obdavčen. Furs miri, da do tega ne bo prišlo, saj država nima namena posegati v denar, zbran v dobrodelne namene.

Včeraj smo objavili novico, da bo denar društva Palčica Pomagalčica, ki je za 19-mesečnega Krisa uspelo zbrati več kot 3,8 milijona evrov, obdavčen. V Delu so zapisali, da bo zato, ker društvo še nima statusa humanitarne organizacije, Furs naj odvzel kar 1,9 milijona evrov. A na Fursu mirijo, da se to ne bo zgodilo, saj obstaja preprosta rešitev.

Deževala zasebna sporočila premierju Šarcu

Po objavi prispevka se je vsul plaz negativnih kritik na račun “kradljive države”, ki si jemlje, kar ni njenega. Državljani smo denar nakazali Krisu in zgolj njemu. Na Furs so tako letela vprašanja s strani medijev. Odzval se je celo premier Marjan Šarec, ki so ga ljudje zasuli z zasebnimi sporočili glede morebitne obdavčitve. Na svojem Facebook profilu jezapisal, da država nima interesa pobrati del zbranega denarja.

Furs miri: Obstaja preprosta rešitev

Kot so zapisali za 24ur, pa so n Fursu podali preprosto rešitev: “Če društvo nima humanitarnega statusa, lahko sredstva nakaže drugi organizaciji, ki pa tak status ima. Če ta nakaže sredstva posamezniku, denar ni obdavčen.

V društvu so sicer že včeraj sporočili, da so problem rešili in da niti en evro ne bo obdavčen.