Z e-mobilnostjo v zeleno prihodnost

Uredništvo , 12.06.21 ob 12:08

Kaj bi raje – električni skiro, električno kolo ali električni avtomobil? Niso samo moderni in okolju prijazni, ampak bodo hitro poskrbeli za več prihrankov. Pri Energiji plus najdete vsakega od njih …

Čeprav je okolju najbolj prijazna hoja, pa bi, če bi želeli postoriti vse, kar si želimo, preprosto porabili preveč časa. Tehnologija zadnjih let nam zato ponuja zelena prevozna sredstva, ki v mobilnost, kot smo jo poznali doslej, vnašajo pravo revolucijo. Na cestah so tako vse bolj vidni električni avtomobili, v ponudbah marsikje najdemo že električna kolesa, zadnji hit pa so estetsko dovršeni električni skiroji, ki so izvrstna izbira za opravke v središču mesta ali v bližji okolici.

Bi … električni avtomobil?

Električna vozila ob podrobnih izračunih v naše življenje prinesejo precej prihrankov, ob tem pa dobrodejno vplivajo tudi na okolje, pa vendar marsikoga pred nakupom zbode, kje in kako svoje novo električno prevozno sredstvo polniti. Brez strahu, v našem koncu Slovenije vas polnjenje ne rabi skrbeti, saj se podjetje Energija plus že nekaj časa pospešeno ukvarja z nameščanjem javnih polnilnih postaj.

S pridobljenim razpisom na Mestni občini Maribor so v podjetju pridobili pravico do postavitve še šestih polnilnih postaj. Tako bodo v letu 2021 pod blagovno znamko NaPolni plus na 13 lokacijah upravljali 18 polnilnih postaj.

Trenutno upravljajo deset polnilnih postaj na sedmih lokacijah, ki se v glavnem nahajajo zraven njihovih prodajnih mest: Maribor (Veselova in Vodovodna ulica – počasna in hitra polnilna postaja, kjer lahko napolnite avto že v 45 minutah), Slovenska Bistrica, Ptuj, Gornja Radgona, Lendava in Murska Sobota. Izpostaviti velja zanimiv pristop k plačevanju – kupec lahko plača kar preko aplikacije EasyPark, kar pomeni, da za uporabo polnilnih postaj ni potrebnih nobenih predhodnih in zamudnih sklepanj pogodb in RFID kartic.

Če niste pristaš postopanja po mestu in bi radi svoje električno vozilo napolnili v zavetju svojega doma, pa je pri Energiji plus mogoče tudi to – če domačo polnilno postajo združite z lastno sončno elektrarno Sončni plus, bo prihranek dvojen, polnjenje električnega vozila pa bo skoraj brez stroškov! Naj vam namignemo, da lahko pri Energiji plus ob vseh polnilnih postajah najdete tudi inovativen, sodoben električni avtomobil, o katerem lahko več preberete na naslednji povezavi.

Kaj pa električno kolo?

Morda se vam zdi električni avtomobil zaenkrat prevelika investicija, vseeno pa o koraku v smer e-mobilnosti razmišljate že nekaj časa. Rešitev za to lahko predstavlja odločitev za električno kolo, s katerem se lahko podate na poletno raziskovanje slovenskih skritih kotičkov ali pa električni skiro, ob katerem vam bo žal, da si ga niste omislili že prej.

Zdaj ostane le še vprašanje, kako dostopno je e-kolo in kakšnega izbrati. Odgovor na to imajo v podjetju Energija plus, ki ima v ponudbi različna kakovostna e-kolesa, za podjetja in predvsem ponudnike turističnih storitev pa tudi paket, ki združuje tri e-kolesa (eno gorsko e-kolo in dve treking e-kolesi) in polnilno postajo.

E-kolo ni moped, kljub električnemu motorju ga je treba poganjati, zato je to zdravo prevozno sredstvo. Omogoča pa, da premagamo daljše in zahtevnejše razdalje, tudi klance, ki jih morda prej nismo zmogli. Če ga uporabljamo za pot v službo ali po opravkih, bomo na cilj prispeli spočiti in sveži. V jutranji in popoldanski prometni konici ne bomo izgubljali dragocenega časa v stoječih kolonah, nikoli zanj ne bomo iskali parkirnega mesta, polnili pa ga bomo lahko doma, v pisarni ali na polnilnih stebričkih, ki so po mestnih središčih vse bolj razširjeni, zanje pa se odločajo tudi podjetja, ki jim je mar za zdravje svojih zaposlenih in okolje.

Zdaj ostane le še vprašanje, kako dostopno je e-kolo in kakšnega izbrati. Odgovor na to imajo v podjetju Energija plus, ki ima v ponudbi različna kakovostna e-kolesa, za podjetja in predvsem ponudnike turističnih storitev pa tudi paket, ki združuje tri e-kolesa (eno gorsko e-kolo in dve treking e-kolesi) in polnilno postajo. Da boste lahko popolnoma brez skrbi, poskrbijo tudi za postavitev in priklop polnilne postaje s tremi polnilnimi mesti.

Morda skiro?

Če tudi pri kolesu oklevate – kaj pravite na en res dober električni skiro? E-skiroji so postali zelo razširjeno mobilno prevozno sredstvo, saj nam omogočajo hitro in okolju prijazno obliko gibanja. Posebej pogosti spremljevalci so v mestih, saj nam omogočajo, da se izognemo prometnim konicam, na cilj pridemo sveži, hkrati pa lahko premagamo tudi daljše razdalje. Seveda je pri tem potrebno upoštevati, da se z e-skiroji v cestnem prometu lahko vozite po pločnikih, po kolesarskih poteh in na območjih za pešce, območjih, kjer je dovoljena hitrost vožnje do 10 km/h. In pa, nikar ne pozabite na varnost!

Prihodnost e-mobilnosti je res svetla in pestra, če pa jo, tako kot to počnejo pri Energiji plus, kombiniramo še s sodobnimi trajnostnimi, okolju prijaznimi energetskimi rešitvami, pa bomo v plusu vsi – vi, vaša denarnica in okolje.