Do konca leta 2020 bodo naročili dodatnih 370 polnilnih postaj. V zadnji fazi bo v mestu možno polnjenje na vsakih 400 metrov, je povedal Michael Strebl, direktor podjetja za oskrbo z energijo Wien Energie.

Elektromobilnost raste

Wien Energie še naprej razvija svojo infrastrukturo in spodbuja elektromobilnost, tako da bo kupcem v 23 dunajskih občinah kmalu na voljo skupno 1.000 bencinskih servisov.

Podjetje je v to pobudo vložilo 15 milijonov evrov. Leta 2019 je elektromobilnost na Dunaju doživela 50-odstotno rast, ob koncu leta pa znatno povečanje.

Medtem ko so septembra 2019 državljani stekleničke uporabljali le 221 na dan, se je novembra istega leta ta številka povečala na 300 steklenic.

Javni polnilci Wien Energie se oskrbujejo s 100-odstotno zeleno energijo iz sončnih in drugih obnovljivih virov. Na ta način tako dobavitelj kot uporabniki aktivno prispevajo k izboljšanju kakovosti okolja. Prednost električnih vozil je znatno zmanjšanje škodljivih plinov, izpustov ogljikovega dioksida in zmanjšanje hrupa v mestih, so sporočili iz mesta Dunaj.