Popularen YouTuber, ki testira telefone, je povedal, da česa takšnega še ni doživel.

Foto: Posnetek zaslona

September je tradicionalno mesec iPhonov, ko Apple navdušenci tehtajo odločitev o nadgradnji na najnovejši model znane znamke telefona. Tehnološki navdušenci so že imeli priložnost preizkusiti nove telefone in ponuditi vpogled morebitnim kupcem v njihovo vrednost.

Telefone preizkuša že vrsto let, a kaj takšnega še ni doživel

Na žalost se nov model, iPhone 15 Pro Max, ni izkazal v najboljši luči v posnetku YouTuberja JerryRigEverything. Ta YouTuber je znan po svojih videoposnetkih, kjer sestavlja in preizkuša telefone. Zack Nelson, kot se glasi njegovo pravo ime, je kot običajno izvedel test upogibanja in lomljenja obeh novih iPhone-ov v videoposnetku, ki razkriva trpežnost naprav.

Medtem ko je iPhone 15 Pro prestal test, je iPhone 15 Pro Max pokazal vidne razpoke, ko ga je Nelson poskušal upogniti z rokami. YouTuber je ob tem komentiral, da telefone na takšen način preizkuša že vrsto let, a še kaj takšnega ni doživel. To je zagotovo razočaranje za uporabnike, ki pričakujejo od iPhona visoko trpežnost, še posebej zaradi njegove visoke cene.

Pomembna sprememba med starejšimi in najnovejšimi modeli iPhona je prehod na ohišje iz titana, ki pa je očitno manj odporno na lomljenje, kot trdi Apple. Po besedah proizvajalca naj bi bila linija Pro “narejena za dolgo življenjsko dobo”.

Gledalci posnetka, ki ima že osem milijonov ogledov, so ob tem izrazili vsaj takšno presenečenje kot YouTuber. “Neverjetno, se ni nihče pri Apple-u vprašal, ali bi ga lahko malce upognili, preden so ga začeli proizvajati?” se glasi eden izmed komentarjev.

Če torej razmišljate o nakupu iPhone 15 Pro Max, je priporočljivo, da z njim ravnate previdno in razmislite o vlaganju v kakovosten ovitek za telefon, da ga zaščitite pred morebitnimi poškodbami.