Tudi ekipa Merkur Maribora ni imela veliko dela s Črnučami. Varovanci Sebastijana Škorca so si z zmago z 0:3 že na uvodni tekmi v Ljubljani priigrali lepo prednost, nato pa pred svojimi navijači še enkrat slavili brez oddanega niza ter le še potrdili preboj med štiri najboljše ekipe v pokalnem tekmovanju.

V Murski Soboti se je odvijalo zanimivo srečanje med Panvito Pomgrad in Calcit Volleyjem. Sobočani, ki so na prvi tekmi v Kamniku klonili s 3:0, so dobili uvodni niz in bili od tekmecev uspešnejši tudi v tretjem. A Kamničani so nato le strnili vrste in se veselili zmage v četrtem nizu, ki jim je tudi dokončno prinesla uvrstitev v polfinale. Peti niz so sicer dobili Prekmurci, a ta ni odločal o ničemer več.

Je pa zato zlati niz odločal o zmagovalcu obračuna med Hišo na kolesih Triglav in Salonitom Anhovo. Kanalci so v Kranj pripotovali s prednostjo zmage s 3:1 na prvi tekmi, a se Gorenjci, kot vselej, niso predali. V prvem nizu so bili sicer prepričljivejši gostje, nato pa so Triglavani dobili vse tri preostale nize in slavili s 3:1. V končnici zlatega niza so bili bolj zbrani odbojkarji Salonita Anhovo, ki so slavili s 13:15 in si zagotovili mesto v polfinalu.

Polfinalne tekme bodo 8. in 15. februarja. ACH Volley Ljubljana čaka obračun s Salonitom Anhovo, Calcit Volley pa se bo za uvrstitev v veliki finale srečal z Merkur Mariborom.

Bankirke proti Šempetru

Tudi odbojkarice bodo prve polfinalne tekme igrale 8. februarja, povratne bodo 22. februarja. V boju za lovoriko ostajajo štiri ekipe, GEN-I Volley, ki se bo za nastop v finalu, ki bo 11. marca, udaril s Calcit Volleyjem, ter Nova KBM Branik, ki jo čakata srečanji s SIP Šempetrom.

STA