Slovenski rokometaši so se uvrstili na olimpijske igre! Španski rokometaši so na zadnji tekmi olimpijskih kvalifikacij v Granollersu danes premagali Brazilijo z 28:26 (14:14) in se kot zmagovalci turnirja uvrstili na olimpijske igre v Parizu. Olimpijska vozovnica pa je s tem pripadla tudi Sloveniji, ki bo četrtič nastopila na olimpijskem turnirju.

Mučno čakanje na razplet tesne tekme

Španci so v petek visoko z 32:22 premagali Slovenijo. To je za četo Uroša Zormana pomenilo, da jo je kljub današnji zmagi proti Bahrajnu čakalo mučno čakanje na razplet zadnjega dvoboja turnirja.

Slovenija je za napredovanje kot druga na turnirju potrebovala zmago ali remi Španije oziroma izjemno visoko zmago Brazilije. Domačini pa se kot favoriti niso izneverili polni dvorani navijačev, pa tudi Slovencem ne, na poti do sicer precej tesne zmage proti fizično čvrstim tekmecem.

Odločilna gola so dosegli v predzadnji minuti. Prvi strelec domače vrste je bil Ferran Sole, pomembno delo v španskih vratih pa je opravil Rodrigo Corrales.

V dvorani se je tako lahko začelo slavje domačinov in tudi slovenske reprezentance, ki je proti koncu tekme v polni zasedbi prišla v dvorano in pospremila zaključek tekme s tribune.

Vodstva niso izpustili iz rok

Izbranci Uroša Zormana so sicer na tretji kvalifikacijski tekmi popravili vtis po visokem porazu proti Španiji v petek. Po hladnem začetku tekme so prišli v vodstvo po šestih minutah in ga zatem več niso izpustili iz rok.

Razlika ob polčasu je bila pet golov. V drugem polčasu so po počasnem startu sicer tekmecem dovolili, da so zaostanek zmanjšali na tri, a nato v zadnjih 15 minutah znova prevzeli pobudo. Prvi strelec Slovenije je bil Aleks Vlah z osmimi zadetki, Klemen Ferlin je v vratih zaustavil 12 strelov, poroča STA.