V intervjuju za Ekipo SN je nogometaš Atalante dejal, da je veliko razmišljal o tem, da bi se nekega dne rad vrnil v slovensko ligo in svojo kariero zaključil tukaj: »Verjetno ne kot kakšna prva zvezda in igralec v prvi vrsti, temveč v vlogi, ki bi bila zame nekakšen prehod med dolgoletnim igranjem v tujini in življenjem po igralski upokojitvi. Super bi mi bilo počasi, postopoma zaključiti doma, potem pa pač videti, kaj bom počel po koncu kariere. Seveda ne morem obljubiti, a to je moja želja.«

Razkril, da želi zaigrati za vijoličaste

Iličić je dejal, da je že poklical športnega direktorja NK Maribor Zlatka Zahovića in se z njim pošalil, da naj začnejo zbirati denar: »Šalim se, denar bo najmanj pomembna stvar na svetu. Glede ostalega pa se ne šalim. Če se mi bo uresničila želja in se bom imel možnost vrniti v slovensko ligo, želim igrati le tam, kjer sem preživel najlepših nekaj mesecev in kjer so mi v zelo težkih trenutkih dali vse. Če bom imel možnost zaključiti kariero v Sloveniji, se bom vrnil v Maribor – samo v Maribor. Drugo ne pride v poštev,« je za Ekipo SN poudaril Iličić.

Zahovič se je odzval z nasmehom

Zlatko Zahović je željo komentiral z nasmehom: »Hja, vsaka želja nekaj stane, tako da mi ni treba zbirati denarja.« Po šaljivem odgovoru pa je glavni odločevalec kadrovske politike kluba dodal, da je Iličićeva želja, njegov ukaz. Kakšen bo resničen razplet zgodbe pa bo znano ob svojem času.