Šport

Zahović odkrito o izpadu iz Lige prvakov: “Igralcev nismo mogli prepričati, da nismo favoriti”

Uredništvo , 17.08.19 ob 11:27

Prah po tekmi z Rosenborgom v kvalifikacijah za Ligo prvakov se še ni povsem polegel. Zlatko Zahović je odkrito spregovoril o realnih razlogih, zakaj se Mariborčanom ni uspelo prebiti naprej.

Danes zvečer se obeta tekma vijoličastih s Celjem, a tekma z Rosenborgom še zmeraj ostaja pogosta tema pogovorov. Okoliščine je ponovno pojasnil tudi športni direktor Zlatko Zahović, tokrat je o razlogih za poraz govoril konkretno.

Samozavest je bila prevelika

“Naš največji problem je bil, da igralcev nikakor nismo mogli prepričati, da nismo favoriti, ampak je to Rosenborg. Samozavest naših igralcev se je potem, ko smo izločili AIK, neverjetno okrepila in bili so prepričani, da bodo proti Rosenborgu imeli lažjo nalogo, saj je bilo zaznati ocene in analize, da so Švedi boljši od Norvežanov. In tukaj smo padli. Ko se je na igrišču izkazalo, da ni ravno tako, kot se je pisalo in govorilo, smo ostali brez pravega odgovora. Nismo imeli plana B, ko je Rosenborg v Ljudskem vrtu povedal z 2:0. V igralce se je naselil strah. Iz ene skrajnosti smo torej odšli v drugo in vrnitve ni bilo več. Niti rešitve,” je Zahović komentiral v pogovoru za Sportske novosti.