Domačinka Meta Hrovat, ki je bila na tej progi tretja lani in predlani, bo na veleslalomu imela startno številko 14. Na startu zaradi okužbe z novim koronavirusom ne bo Slovenke Andreje Slokar, se pa vrača Švicarka Lara Gut-Behrami.

Tudi letos brez navijačev

Med 60 tekmovalkami, ki se bodo borile za točke svetovnega pokala, je šest Slovenk. Ob Hrovatovi, edini slovenski članici prve jakostne skupine, še Ana Bucik (22), Tina Robnik (26), Neja Dvornik (42) ter Nika Murovec in Lina Knific, ki se bosta kot zadnji spustili po progi v prvi vožnji s številkama 59 in 60.

Zlata lisica bo drugo leto zaporedoma zaradi strogih covid-19 protokolov in pravil brez gledalcev. V organizacijskem odboru 58. Zlate lisice zato vse navijače vabijo, da svoje tekmovalke tudi letos spodbujajo ob televizijskem prenosu.

Francozinja Tessa Worley ima startno številko 2, Američanka Mikaela Shiffrin številko 3, Slovakinja Petra Vlhova številko 4, Švicarka Gut-Behramijeva številko 5, njena rojakinja Michelle Gisin številko 6, elitno sedmerico bo zaokrožila Švedinja Sara Hector.

Gut-Behramijeva je nazadnje nastopila v domačem St. Moritzu pred skoraj mesecem dni, ko je zmagala na prvem superveleslalomu, na drugem pa utrpela grd padec, a brez hujših posledic. Nato je morala še na dodatni prisilni počitek zaradi okužbe z novim koronavirusom.

Začetek prve vožnje bo ob 9.30, finale se bo začel ob 12.30.