Vseh šest slovenskih smučarskih skakalk bo nastopilo tudi na drugi tekmi silvestrske turneje v Beljaku. Najboljša od njih je bila v kvalifikacijah Nika Križnar (115 točk). Končala jih je na drugem mestu, prehitela jo je le Nemka Katharina Althaus (116,8).

Križnar, v sredo tretja na prvi tekmi letošnje silvestrske turneje, se bo v prvi seriji pomerila proti Poljakinji Paulini Cieslar.

Druga najboljša Slovenka v kvalifikacijah, Nika Prevc (108,7), je končala na 11. mestu in bo za nastop v finalu nastopila proti Nemki Pauline Hessler. Urša Bogataj (105,1) je bila 14. Tekmica dvakratne olimpijske prvakinje bo tretja v skupnem seštevku svetovnega pokala, Norvežanka Silje Opseth.

Ema Klinec (101,6) se po padcu na prvi tekmi tokrat ni najbolje znašla. Bila je 23., kar pomeni, da se bo v paru pomerila proti Finki Julii Kykkänen. Tik za Klinec se je uvrstila Maja Vtič (100,7), ki bo v prvi seriji izzvala Francozinjo Josephine Pagnier.

Katra Komar (90) je kot zadnja Slovenka dosegla 34. izid in se bo v prvi seriji pomerila z Avstrijko Jacqueline Seifriedsberger.

Druga od štirih tekem silvestrske turneje se bo začela ob 13. uri. Naslednji dve bosta zadnji dan tega in prvi dan prihodnjega leta na Ljubnem ob Savinji.

Prvo tekmo je dobila Avstrijka Eva Pinkelnig pred Norvežanko Anno Odine Stroem in Niko Križnar.

STA