Mednarodna boksarska organizacija je za prvo prizorišče serije svetovnih turnirjev izbrala prav Maribor in Slovenijo za vedno vpisala v zgodovino tega plemenitega športa. Na deset dnevnem turnirju se bodo predstavili najboljši domači in tuji športniki, da bo pa prva runda zares zmagovalna, pa bi si želeli tudi vašega obiska.

Jutri se ob 19.30 v dvorani Tabor prične slavnostna otvoritev, ki bo sestavljena predvsem iz zabavno-kulturnega programa. Ob predstavitvi držav udeleženk in pozdravnih nagovorov predsednika Boksarske zveze Slovenije Roberta Reherja ter podžupana dr. Sama Petra Medveda. Na otvoritvi se bo premierno predstavila himno turnirja, ki jo je napisal mariborski reper 6 Pack Čukur. Prav tako nas čaka zanimiva predstavitev Slovenije in našega mesta Maribor ob spremljavi folklornega plesa skupine AFS Študent. “Priprave v dvorani Tabor so skoraj že končane, mi smo pa že v nizkem štartu,” še dodajo iz pisarne BZS.

Več o prihajajočem boksarskem spektaklu smo govorili s predsednikom Boksarske Zveze Slovenije Robertom Reherjem.

Maribor ima to čast, da odpira novo serijo WBT.  “Ko so nam iz Mednarodne boksarske organizacije (IBA) sporočili, da smo organizatorji čisto prvega turnirja v seriji World Boxing Tour smo bili izjemno veseli in počaščeni. S tem pa se seveda pojavijo tudi skrbi povezane s samo organizacijo. Čeprav smo boksarji, smo nežne duše, a vendarle nas je boks naučil kako biti odločni, samozavestni in vztrajni. S temi vrednotami smo se tudi podali v samo organizacijo turnirja, ampak niso samo zgoraj omenjene vrednote tiste, ki največ štejejo. Največ šteje timsko delo, povezovanje, pomoč in združevanje moči. Ob tem bi se radi iskreno zahvalili Športu Maribor, Zavodu za turizem Maribor, organizacijskemu odboru Eyof 2023, Mladinsko kulturnemu centru Maribor in še mnogim drugim, ki so pokazali kaj pravzaprav pomeni povezovanje in delo v timu. S ponosom lahko povdarim, da smo velika ekipa, ki jo povezuje ljubezen do športa.”

Vse je pripravljeno za boksarski spektakl.

Prve borbe se bodo pričele v četrtek, 20. oktobra ob 14. uri. Borbe se bodo pričenjale ob enaki uri.

“Kot smo velikokrat že omenili so prostovoljci na turnirju ključni za uspeh. Brez njihove pomoči turnir zagotovo ne bi stekel gladko. Prijavljeno je lepo število prostovoljcev, ki so med seboj zelo različni. So iz različnih krajev, različnih starosti, povezuje pa jih eno – ljubezen do športa in prostovoljstva. Ob tem bi se radi iskreno zahvalili za vso pomoč naši koordinatorki za prostovoljce Tanji Veber, Mladinsko kulturnemu centru Maribor in pa Katji Žižek, koordinatorki prostovoljstva organizacijskega odbora Eyof 2023. Največja zahvala gre pa seveda vsem prostovoljcem, ki bodo nesebično pomagali vseh 10 dni turnirja,” zadovoljno pove Reher o prostovoljcih.

“Zelo smo veseli, da nam je uspelo zbrati ekipo boksarjev, ki prihajajo iz celotne Slovenije. Za nas so glavni vsi in za nas so vsi tudi zmagovalci! Podrobnejšo zasedbo ekipe bomo predstavili jutri na naših družbenih omrežjih,” doda predsednik.

10-dnevna vstopnica

Vstopnice se bodo lahko kupile na licu mesta (v Dvorani Tabor). “Želimo si, da si obiskovalci vrhunske borbe ogledajo v čim večjem številu, zato bodo v prodaji 10-dnevne vstopnice, katerih cena bo 15 EUR. Torej – kupiš vstopnico in si lahko dvoboje ogledaš kadarkoli. Seveda je pomembno, da na 10-dnevno vstopnico pazimo, saj brez nje vstop v dvorano ne bo mogoč.”

Dan pred finalom, 28. oktobra, ko imajo boksarji prost dan na BZS pripravljajo poseben dan, ki bi ga naj popestril nekdanji aktualni prvak v štirih kategorijah Roy Jones Jr.  “Na potrditev prihoda Roy Jonesa Jr. še čakamo, vendar brez skrbi, javnost bomo o prihodu obvestili takoj, ko dobimo več informacij.”

Na dan otvoritve, torej jutri, vstopnine ne bo.

Nastanitev na Pohorju

Posebno doživetje za vse udeležence je tudi nastanitev na vrhu Pohorja. “Za boksarke in boksarje smo izbrali resnično čudovito in čarobno okolje – Pohorje. Le korak od mestnega vrveža in že si v objemu narave. Boksarke in boksarji bodo v času turnirja nastanjeni v izjemnem kompleksu Pohorje Village Resort, kjer se bodo po težkih dvobojih lahko maksimalno sprostili v spokojnosti narave. Lokacija je izredno zanimiva, saj kot sem že prej omenil, samo korak (vzpon z gondolo) in že si v naravi. Tudi same vožnje z gondolo menimo, da bodo za udeležence izjemno atraktivne – še ena posebnost, ki je nima vsako mesto…”

Prenos dvobojev bo vse dni na Youtube kanalu IBA, finalni dvoboji med najboljšimi boksarji iz celega sveta bo možno spremljati na priljubljenem Arena Fight TV kanalu. ” Linke do dvobojev bomo vsak dan sproti objavljali na naši Facebook in Instagram strani.”

Na dinamični prireditvi, polni plesa in folklornih vložkov, bomo premierno slišali himno turnirja, ki jo je posebej za dogodek uglasbil 6 Pack Čukur.

Robert Reher ni pozabil tudi na celotno ekipo, ki je sodelovala pri pripravi največjega boksarskega dogodka v zgodovini samostojne države.

“Kot sem že omenil, smo močna ekipa, ki jo povezuje ljubezen do športa. Pokazali smo, kako lahko neglede na prepreke stopimo skupaj in sodelujemo, več kot odlično, ne samo na lokalni ravni, temveč tudi na mednarodni ravni. Resnično sem hvaležen za vsakega posameznika, ki sodeluje pri organizaciji turnirja. Hvala za podporo tudi medijskim prijateljem, sponzorjem, družini, boksarkam in boksarjem, slovenskim boksarskim klubom, prijateljem… Hvala vsem iz srca!”

Najboljši slovenski boksarji

“Vabimo vse meščanke in meščane, športne navdušence, ljubitelje boksa, da se nam jutri ob 19.30 pridružijo na otvoritveni slovesnosti v Dvorani Tabor. Vabljeni na spektakularne dvoboje, ki bodo potekali od četrtka, 20. oktobra pa vse do 29. oktobra. Pridružite se nam in odkrili boste zakaj je boks najplemenitejša borilna veščina. BOKS ZDRAVI. Vabljeni, da nam sledite na družbenih omrežjih, kjer bomo vsak dan objavljali novice o turnirju. Pridružite se nam,” je za konec dejal predsednik Boksarske zveze Slovenije.