Navijaška skupina Viole Maribor je očito stopila korak nazaj in se distancirala od napovedanega ponedeljkovega shoda pred občino. Objavljamo njihovo pojasnilo.

Prvo vodilo jim je navijanje

 “Navijaška skupine Viole Maribor se ograjuje od napovedanega ponedeljkovega zbora v okolici občine, saj le ta poziv ni prišel iz naše strani, ampak iz strani posameznika/posameznikov. Kot večina občanov našega mesta in navijačev našega kluba, smo bili tudi sami razočarani in jezni nad odločitvijo določenih mestnih svetnikov s katero bi lahko dokončno rešili prenovo našega Ljudskega vrta, ki še ni bila dokončana kljub temu, da je stadion v novi podobi odprt že od maja 2008.
Ljudem v tem mestu je praktično vseeno na kakšen način bodo mestni svetniki izglasovali način oz. financiranje obnove in dokončanje prenove arhitekturnega ponosa našega mesta. Po vseh letih ekonomskih in socialnih problemov v mestu, ko je bil praktično samo nogomet edina svetla točka v sivem vsakdanu ljudi, ko je klub s svojimi predstavami v domačem prvenstvu in v Evropskih tekmovanjih ustvarjal nepozabne in srečne trenutke, ter tako ime mesta ponesel v Evropo in svet. Kdor se bo udeležil ponedeljkovega zbora se ga bo udeležil kot posameznik in ne kot predstavnik naše navijaške skupine. Morebitne akcije, ki jih bo skupina glede tega izvedla boste obveščeni. V TOREK NAM V GOSTE PRIHAJA LIVERPOOL IN NAJ NAM BO GLASNO IN FANATIČNO NAVIJANJE IZ JUŽNE TRIBUNE GLAVNO VODILO!!! VSE ZA MARIBOR!”