Šport

VIDEO: Smučarsko tekmovanje za bodoče prvakinje in prvake

Uredništvo , 15.02.19 ob 15:17

Ta vikend se bo na Pohorju odvilo prvenstvo Little Fox, ki poteka na isti progi kot tekmovanje Zlata lisica v okviru svetovnega pokala.

Po belih strminah se bo spustilo več kot 560 mladih v starosti od 8 do 16 let iz kar 12 držav. Slovenski tekmovalci iz kluba Branik so v intervjuju za osrednji lokalni portal Maribor24.si zaupali, se tekmovanja izredno veselijo – predvsem zato, ker so zelo pridno trenirali in ker bo prvenstvo potekalo na njihovem domačem hribu, ki ga dobro poznajo.

Bodoči smučarski prvaki

Little Fox – Race of Future Champions je mednarodno tekmovanje za bodoče smučarske prvake in prvakinje. Bistvo organizacije je prežeto s strastjo do smučanja, tekmovanja in zmage. Želja je ponuditi čudovito izkušnjo vsem otrokom, ki imajo radi šport. Podeliti nagrado v obliki popolnega dneva vsem mladim ljubiteljem smučanja, ki trdo garajo in pridno trenirajo vso smučarsko sezono. Cilj tekmovanja je tekmovalcem v kategorijah U8–U16 zagotoviti najboljše pogoje s pravimi športnimi in tekmovalnimi temelji, ki so nujni za doseganje vrhunskih rezultatov. Little Fox izkorišča prednosti odličnega domačega terena z vrhunskim mednarodnim dogodkom, prilagojenim tem starostnim skupinam.

 Kot pravi profesionalci

Tekmovanje se odvija na pobočju Zlate lisice, na Snežnem stadionu. Tako lahko otroci izkusijo vzdušje in organizacijo tekme za svetovni pokal, hkrati pa preizkusijo in doživijo občutek smučanja na pravi FIS progi. Da se bodo počutili kot pravi prvaki, bo vsak tekmovalec prejel Little Fox Race medaljo, ki zagotovo predstavlja pomemben spominek in motivacijo za prihodnost. Celotno tekmovalno področje bo pokrito s kamerami, da bodo tudi tisti, ki ne bodo imeli možnosti navijati pod Pohorjem, na FB portalu tekmo lahko spremljali v živo. Vsak tekmovalec in tekmovalka pa si bo lahko ogledal tudi personaliziran video svoje smučarske vožnje.