Štiri tedne pred začetkom svetovnega prvenstva v poletih v Planici še ni jasno, ali bodo lahko v izteku letalnice navzoči gledalci. Toda po besedah novega direktorja tekmovanj v smučarskih skokih, Italijana Sandra Pertileja, bi lahko navijači dogajanje na SP spremljali kar iz avtomobilov.

mediaspeed

Tako je direktor tekmovanj, vlogo je od letošnje sezone naprej prevzel od dolgoletnega šefa, Avstrijca Walterja Hoferja, dejal na tradicionalnem združenju novinarjev nordijskega smučanja in biatlona Forum Nordicum. “Ob letalnici je res ogromno parkirišče. Ideja je, da bi lahko navijači spremljali tekmovanja iz avtomobilov,” je dejal Italijan.

Sezona prestavljena na december

Seveda bo največ odvisno prav od slovenskih oblasti, ki za zdaj prepovedujejo navzočnost gledalcev na športnih dogodkih. Iz Smučarske zveze Slovenije so na vprašanje, ali razmišljajo o tej ideji, odgovorili, da o tem do začetka decembra ne bodo podali komentarja.

Ob letalnici je res ogromno parkirišče. Ideja je, da bi lahko navijači spremljali tekmovanja iz avtomobilov.

Prestavljeno svetovno prvenstvo v poletih, ki bi moralo biti na sporedu letošnjega marca po koncu skakalne sezone 2019/20, bo v dolini pod Poncami organizirano med 10. in 13. decembrom.