Janž je s klubom podpisal triletno pogodbo. Odbojko je začel trenirati pri osmih letih na Brezovici. S klubom je vseskozi posegal po najvišjih mestih, od najmlajših selekcij pa do mladincev. Leta 2019 je z ekipo postal kadetski državni prvak, leta 2021 pa še mladinski. Uspehe ima tudi v mladinski reprezentanci, saj je leta 2019 z njo osvojil srebrno ligo MEVZA, istega leta pa je s kadetsko reprezentanco še osvojil bron v ligi MEVZA ter se aprila 2019 udeležil kvalifikacij za evropsko prvenstvo, ki so potekale v Romuniji.

Foto: OK Maribor

Janž Janez Kržič, bloker OK Merkur Maribor, je ob tej priložnosti poudaril, da je zanj podpis pogodbe z mariborskim klubom velik uspeh: “Podpis pogodbe z OK Merkur Maribor je zame velik osebni uspeh. Veselim se, da se v prihajajoči sezoni pridružujem aktualnim državnim prvakom. Moj cilj je, da čim bolj pripomorem k nadaljnjim uspehom ekipe. Verjamem, da bom lahko v klubu napredoval kot igralec in kot oseba in da bom pripomogel k dobremu vzdušju v ekipi.

Podpis pogodbe z OK Merkur Maribor je zame velik osebni uspeh. Veselim se, da se v prihajajoči sezoni pridružujem aktualnim državnim prvakom. Moj cilj je, da čim bolj pripomorem k nadaljnjim uspehom ekipe. Verjamem, da bom lahko v klubu napredoval kot igralec in kot oseba in da bom pripomogel k dobremu vzdušju v ekipi.

Sebastijan Škorc, trener članske ekipe OK Merkur Maribor, v prihodu mladega blokerja vidi veliko naložbo za klub: “Janž prihaja v Merkur Maribor in za prihod mladega 17-letnega 202 cm visokega najobetavnejšega blokerja v Sloveniji lahko samo rečemo, da smo s tem prestopom naredili veliko delo za to sezono ter zelo veliko naložbo za nadaljno skupno pot. Janž kot mlad igralec prestopa iz ŠD Brezovica in na njega računamo že v tej sezoni, da bo dobil veliko priložnosti za igro. Miha Cafuta ostaja in že lansko sezono je naredil velik korak naprej, je velik potencial in z njim imamo tudi v tej sezoni in nadaljnih velike ambicije.

Cafuta ostaja član Merkurja

Bloker Miha Cafuta prav tako ostaja član Merkurja, saj ima še veljavno enoletno pogodbo. “V novi sezoni pričakujem težko konkurenco v slovenski ligi, kot srednji bloker tudi konkurenco na blokerskem mestu. Cilji so podobni kot lansko leto, igrati boljšo odbojko, konkurirati s Calcitom in ACH-jem, ter obdržati naslov državnih prvakov. Letos igramo tudi ligo prvakov, cilj pri tem je pokazati svojo najboljšo igro. S tem bomo videli, na katero mesto sodimo v Evropi,” je dejal Miha Cafuta, bloker OK Merkur Maribor.

Letos igramo tudi ligo prvakov, cilj pri tem je pokazati svojo najboljšo igro. S tem bomo videli, na katero mesto sodimo v Evropi.

V Mariboru sta končala svojo odbojkarsko pot  blokerja Filip Uremovič in Jan Mulec, na mestu blokerja se je klub okrepil z Urošem Pavlovićem, ki je evropski podprvak, bivši reprezentant in “stari maček” na tem področju.

Foto: OK Maribor