V Športnem parku Tabor v Mariboru se bo v četrtek z uvodnimi tekmami skupinskega dela začela liga prvakov v malem nogometu na travi, Socca Champions League. V skupinskem delu sodelujeta tudi slovenski ekipi ŠD Arko Ključarovci in NK Kapela Ekosen. Liga prvakov bo potekala od 5. do 8. septembra, na njej pa se bo pomerilo 24 ekip iz 16 držav.

Med udeleženci tudi dve slovenski ekipi

Ekipe so razvrščene v šest skupin po štiri. Aktualni prvaki prve slovenske malonogometne lige na travi, lige ENA, ŠD Arko Ključarovci so v skupini D skupaj z Athens Amigos FC iz Grčije, FK Nica iz Latvije in Maglod Mates Team iz Madžarske.

NK Kapela Ekosen pa je v skupini C, tekme pa bo odigrala proti Athens Magkoufana FC iz Grčije, FK Šilale – Prolain iz Litve in Budapest National Iron Team iz Madžarske.

Obe slovenski ekipi ciljata na napredovanje iz skupine in osvojitev najvišjih stopničk.

Liga prvakov v malem nogometu

Socca Champions League je narejena po zgledu Uefine nogometne lige prvakov, s to razliko, da se tekme ne igra čez celo leto, temveč se jih odigra v enem podaljšanem koncu tedna. Tokrat v Mariboru, na treh igriščih.

Socca liga prvakov poteka v organizaciji mednarodne zveze za socco, kamor so vključene nacionalne zveze malega nogometa, SMZ, Slovenska malonogometna zveza je njen ustanovni član.

Slovenci lani prišli do četrtfinala

V ligo prvakov so se lahko prijavili malonogometni klubi. Slovenijo predstavljata ekipi Ključarovcev in Kapele. Malonogometna liga prvakov je potekala lansko leto prvič v Poreču. Lansko leto so zmagali Poljaki, in sicer ekipa Dynamik Torun. NK Kapela Ekosen je igrala tudi lani in izpadla v četrtfinalu.

Na največjem grškem otoku v Egejskem morju na Kreti bo od 12. do 20. oktobra potekalo svetovno prvenstvo v malem nogometu Socca World Cup 2019, na kateri bodo tekmovali tudi Slovenci. Slovenci so lani na Portugalskem izmed 32 reprezentanc osvojili deveto mesto.