Slovenski nogometni prvoligaš Maribor je danes na svoji spletni strani predstavil prvega novinca v zimskem prestopnem roku.

Vijolični dres bo do konca sezone 2024/25 oblekel 24-letnik z avstrijskim potnim listom Arnel Jakupović, ki je prišel iz Domžal.

Pripeljali izkušenega igralca

V trenutnem prestopnem roku so Maribor že zapustili Vid Koderman, ki je odšel v Koper, Roko Baturina (Santander), Vladan Vidaković (na posojo v Batumi) ter Danijel Šturm (Aluminij).

“Glede na dosedanje predstave in njegovo celotno zgodbo smo izkoristili možnost, predvsem pa njegovo veliko željo, da pripeljemo preizkušenega igralca, uporabnega na različnih položajih v napadalnem delu moštva,” je dejal športni direktor Maribora Marko Šuler.

Jakupović ima izkušnje tako iz Italije kot Anglije. Najpomembnejša začetna postaja v karieri je bila Austria Dunaj, ki jo je po desetih letih v njeni nogometni šoli zapustil in odšel v Middlesbrough, kjer je igral za mlado ekipo. Nato se je preselil k Empoliju in pri osemnajstih letih debitiral v serie A. V Slovenijo je najprej prišel na posodo v Domžale, kjer je pozneje postal stalni član moštva.

“Vesel sem, da smo sklenili dogovor in sem podpisal pogodbo z Mariborom. Lažje je priti v novo okolje, ki ga dobro poznaš. Potreboval bom nekaj časa, da se vrnem v tekmovalni ritem, vendar komaj čakam, da začnem novo zgodbo,” je dejal Jakupović.

STA